Tort Amandina

de elucubratiiculinare in Torturi, 5 Mar 2013 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 ouă,
  • 6 linguri zahăr,
  • 3 linguri făină,
  • 3 linguri cacao,
  • o linguriță praf de copt,
  • 3 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 felii lămâie,
  • esență rom.
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g ciocolată,
  • 200 g frișcă.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată,
  • 50 g frișcă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Pentru blat, se bat bine albușurile cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul. Adăugăm treptat uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt (în lipsă punem făină). Se coace la 180 grade pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Se lasă la răcit.

Pentru sirop
, punem într-o crăticioară apa cu zahărul și feliile de lămâie. Se dau în clocot și se lasă să fiarbă încet pentru 5 minute. După ce se răcește se adaugă esență de rom.

Pentru cremă, se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă ciocolata topită  și răcită  (atenție, că dacă o puneți caldă se taie untul), iar la sfârșit adăugăm frișca bătută și amestecăm bine până la omogenizare.

Pentru glazură, topim ciocolata, iar când se răcește se amestecă cu frișcă bătută.

Se taie blatul în două. Se însiropează baza tortului, se pune crema, se acoperă cu celălalt blat care se însiropează. Se îmbracă în glazură și se ornează după plac.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

diana_k 1

06.03.2013, 17:30

super tortul

scortisoara 1

06.03.2013, 18:12

o minunatie!

elucubratiiculinare 1

06.03.2013, 22:37

a fost tare bun, pacat ca nu am poze prea frumoase, e complicat cu lumina asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina