Tort cu ciocolata

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 2523 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurita esente de vanilie
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort.

Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.Incoropreaza in amestecul cu ciocolata, esenta de vanilie apoi toarna aceasta compozitie peste galbesnusuri si mixeaza totul pana la omogenizare.Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi incorporeaza-le in ingredientele ude.Toarna compozitia rezultata in forme si da totul la copt 35-45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie-le in 2-3 straturi, cum doreste fiecare.

Pentru crema, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin.Bate frisca intr-un vas apoi incoropreaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul cu aceasta.Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

05.07.2010, 22:47

mena29 1

07.07.2010, 15:56

foarte frumos

luminita20_2006 1

31.07.2010, 13:27

foarte frumos.....felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema