Tort ananas

de adriana_bobu in Torturi, 12 Sep 2010 | 5619 vizualizari

 

Este un tort racoritor, delicios , potrivit pentru diverse ocazii. Merita incercat! Cu siguranta o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri zahar vanilat (pt. frisca)
  • 2 cutii ananas in sirop (de cate 340 g)
  • 3 plicuri gelatina
  • 1/2 Kg smantana
  • o cutie frisca HULALA pentru ornat
  • piscoturi de sampanie (vreo 20 buc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ananas:

Intr-un vas  se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un castronel cu apa . Aceasta compozitie (1) se pune pe foc pana se ingroasa.  Se da apoi la rece.  

Intr-un alt vas (de la mixer) se bat albusurile spuma, amestecandu-se apoi cu frisca (pregatita in prealabil din smantana si zahar vanilat) rezultand compozitia(2)

Se amesteca cele doua compozitii.  

Intr-o cratita inox se pune un strat de folie alimentara (stropita cu apa)si se aseaza piscoturile lateral. Pe fundul cratitei se pune un strat de ananas , apoi se toarna 1/2 din compozite , iar un strat de fructe si a doua parte din compozitie. Se aseaza apoi piscoturile si se da la congelator pentru o ora. Se scoate apoi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se va orna cu frisca HULALA si diverse fructe colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Ina 1

18.09.2010, 21:38

bine ai venit ! Nu cred c-am apucat sa-ti fac primirea cuvenita...

adriana_bobu 1

19.09.2010, 15:43

bine v-am gasit!.....sunt bucuroasa sa ma alatur grupului de gospodine

RuxyRux 1

28.11.2010, 21:42

Ce minunat arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel