Tort aniversar 2 ani de bucataras

de Adele in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 4180 vizualizari

 

Si cum in ziua de luni nu am timp sa petrec cu voi aceasta frumoasa aniversare, mi-am permis sa anticipez putin, macar sa va ofer ceva dulce.
Si iata cum timpul a zburat parca mai ieri treceam timida pragul acestei case virtuale, unde am intalnit o familie cu oameni minunati, unul si unul, fiecare cu ceva special si frumos, locul in care imi regasesc zambetul curat si voia buna... Va multumesc pentru tot si la cati mai multi ani frumosi si veseli impreuna :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema chantilly:
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri amidon de porumb sau faina de grau
  • 30 g unt
  • 100 gr frisca lichida
  • 300 gr de capsuni
  • 5 linguri cu gem de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2 ani de bucataras:

Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spumoase si isi schimba culoarea (aproximativ 10 min), se incorporeaza faina si praful de copt, vanilie dupa gust, se incorporeaza albusrile spuma in compozitia obtinuta, cu ajutorul unei palete se amesteca usor de josin sus pana devine totul omogen.

Se pune intr-o tava rotunda (diametrul 20) tapetata bine si se da la cuptor la 180° pentru 30-35 minute, pentru siguranta se face proba cu scobitoarea, avand grija sa nu se deschida cuptorul in primele 15 minute. Blatul se lasa la racit.

Crema chantilly: este combinata dintre crema de pastiserie si frisca, se incepe prin a pune laptele pe foc cu coaja de portocala (sau lamaie) se lasa la foc mic. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zahr si vanilie, dupa care se pune si amidonul de porumb sau faina.

Seia putin lapte cald, care intre timp se da la o parte, se toarna putin peste compozitia de ou si se amesteca energic, dupa care se toarna in oala si se da din nou la foc, se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita, se scot cojile de portocale si crema se pune la racit intr-un castron. Cand se raceste forte bine se amesteca cu frisca usor mixata.

Capsunile se spala bine se curata de frunze si codite si se taie in doua, dupa care in felii subtiri.

Asamblare:

Blatul racit se taie in 3 parti, se aseaza prima parte direct pe platou, se pune un strat de gem de capsuni si pe margini capsunile taiate se aseaza in cerc, in mijloc se pune crema, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel, se pune ultima foaie se acopera cu crema ramasa, dupa care se lasa la racit cateva minute. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa gust.

Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (61)

Adele 1

22.03.2016, 08:10

Multumesc Gaby cu drag

Criss 1

14.01.2019, 18:22

Ancutsa 1

19.03.2021, 17:01

Frumos si gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paradis Tropical cu ananas Dr.Oetker