Tort aniversar 2 ani de bucataras

de Adele in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 1673 vizualizari

 

Si cum in ziua de luni nu am timp sa petrec cu voi aceasta frumoasa aniversare, mi-am permis sa anticipez putin, macar sa va ofer ceva dulce.
Si iata cum timpul a zburat parca mai ieri treceam timida pragul acestei case virtuale, unde am intalnit o familie cu oameni minunati, unul si unul, fiecare cu ceva special si frumos, locul in care imi regasesc zambetul curat si voia buna... Va multumesc pentru tot si la cati mai multi ani frumosi si veseli impreuna :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema chantilly:
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri amidon de porumb sau faina de grau
  • 30 g unt
  • 100 gr frisca lichida
  • 300 gr de capsuni
  • 5 linguri cu gem de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2 ani de bucataras:

Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spumoase si isi schimba culoarea (aproximativ 10 min), se incorporeaza faina si praful de copt, vanilie dupa gust, se incorporeaza albusrile spuma in compozitia obtinuta, cu ajutorul unei palete se amesteca usor de josin sus pana devine totul omogen.


Se pune intr-o tava rotunda (diametrul 20) tapetata bine si se da la cuptor la 180° pentru 30-35 minute, pentru siguranta se face proba cu scobitoarea, avand grija sa nu se deschida cuptorul in primele 15 minute. Blatul se lasa la racit.


Crema chantilly: este combinata dintre crema de pastiserie si frisca, se incepe prin a pune laptele pe foc cu coaja de portocala (sau lamaie) se lasa la foc mic. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zahr si vanilie, dupa care se pune si amidonul de porumb sau faina.


Seia putin lapte cald, care intre timp se da la o parte, se toarna putin peste compozitia de ou si se amesteca energic, dupa care se toarna in oala si se da din nou la foc, se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita, se scot cojile de portocale si crema se pune la racit intr-un castron. Cand se raceste forte bine se amesteca cu frisca usor mixata.


Capsunile se spala bine se curata de frunze si codite si se taie in doua, dupa care in felii subtiri.


Asamblare:


Blatul racit se taie in 3 parti, se aseaza prima parte direct pe platou, se pune un strat de gem de capsuni si pe margini capsunile taiate se aseaza in cerc, in mijloc se pune crema, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel, se pune ultima foaie se acopera cu crema ramasa, dupa care se lasa la racit cateva minute. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa gust.


Se lasa la rece cateva ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Adele 1

21.03.2016, 19:46

Multumesc Timea

gaby_duceag 1

21.03.2016, 21:22

La multi ani!!! Multi si buni alaturi de noi, cu zambete, progrese si rezultate pe masura!
Vreau si eu tort!

Adele 1

22.03.2016, 08:10

Multumesc Gaby cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si capsuni