Tort Aniversar Cu Rodie Si Champagne Buttercream

de Anamaria Cook in Torturi, 31 Iul 2013 | 2201 vizualizari

 

Sa continuam cu retetele cu champagne buttercream...se vede ca imi place nu?
La Multi Ani Sotului meu Iubit cu ocazia primului am de casatorie!!! Te iubesc pana la stele si innapoi.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 425 g faina
  • 370 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • 6 oua
  • 60 g unt
  • 250 ml sampanie
  • 2 lingurite esenta vanilie

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 rodie

Champagne Buttercream:

  • 550 g zahar pudra
  • 4 lingurite amidon de porumb
  • 300 g unt
  • 100 ml samanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Aniversar Cu Rodie Si Champagne Buttercream:

Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu 20g din zahar pana isi tripleaza volumul, apoi turnati sampania cu esenta de vanilie si amestcati pana obtineti o crema moale.


Adaugati untul topit peste galbenusuri apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.


Mixati albusurile cu zaharul ramas pana ce devin pufoase si lucioase, apoi adaugati-le treptat peste compozitia de blat.


Tapetati doua forme rotunde cu hartie de copt si impartiti compozitia de blat intre cele doua forme. Coaceti in centrul cuptorul incins la 180C/gaz 4 pana ce trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.


Cand sunt gata scoateti din cuptor si lasati deoparte in forma pentru 10 minute. Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Intre timp mixati frisca lichida.

Cand blaturile s-au racit taiati-le pe jumatate. Puneti baza pe o farfurie intinsa si insiropati cu putina sampanie.

Intindeti un strat de frisca si presarati semintele de rodie dupa preferinta. Procedati astfel pana ce epuizati blaturile si frisca.


Champagne buttercream: Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. Intindeti un sfert din crema obtinuta pe suprafata tortului cu un cutit lung sau o paleta si ornati dupa preferinta cu crema ramasa.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Aniversar Cu Rodie Si Champagne Buttercream" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Anamaria Cook 1

01.08.2013, 14:42

Va multumesc tuturor pentru urarile minunate...sper din inima ca peste ani si ani sa va scriu cum am sarbatorit 50 de ani de casnicie...cu acelasi tort.

laura_n 1

01.08.2013, 15:43

La multi ani! sa fiti fericiti si aveti sanatate si putere!

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 20:45

Frumo tort La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem