Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 29 Iun 2011 | 4869 vizualizari

 

Da,da ..iata si reteta cu numarul 2oo..si cum nu merita sa fie o reteta banala am pregatit un tort dorind cu ardoara sa incerc metoda de infasurare a unui tort in ciocolata...iata ce a iesit::

 

INGREDIENTE

  • pt blat ,tava 26 cm:
  • 7 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 5-6 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 3 lg amidon +3 lg faina
  • 6-7 lg zahar
  • 200 g unt
  • cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 4 lg zadar
  • 1 1/2cana apa
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!:

-Blatul:


-se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua


-adaugam faina cu praful de copt si omogenizam


-galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina


-coacem pana trece testul scobitorii


CREMA:


-3oo ml lapte +zaharul se vor pune la fiert

-in restul de lapte se va dizolva faina amestecata cu amidonul


-aceasta compozitie o vom turna peste laptele cald,amestecand continuu,tinem pana se ingroasa


-lasam la racit


-in untul la temperatura camerei se va adauga cate o mica cantitate din crema racita mixanduse dupa fiecare adaugare


-adaugam si cacaoa dar si esenta de rom dupa gust


siropul


-zaharul se caramelizeaza ,se adauga apa si se lasa sa se dizolve complet


Asamblare


-blatul se va taia pe orizontala in 3 felii


-fiecare felie va fi insiropata si unsa cu crema


-intregul tort se va imbraca in crema de cacao iar marginea am imbracat-o in ciocolata topita intinsa pe hartie de copt si rulata in jurul tortului.


-deasupra se pudreaza cu cacao.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lau 1

01.07.2011, 16:33

felicitari

Ligia Bxl 1

15.07.2011, 21:46

ce bine arata felicitari si la mai multe draga noastra

Angelina_Elena 1

13.06.2012, 14:52

un tort superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel