Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!

de ionela2682 in Torturi, 29 Iun 2011 | 7287 vizualizari

 

Da,da ..iata si reteta cu numarul 2oo..si cum nu merita sa fie o reteta banala am pregatit un tort dorind cu ardoara sa incerc metoda de infasurare a unui tort in ciocolata...iata ce a iesit::

 

INGREDIENTE

  • pt blat ,tava 26 cm:
  • 7 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 5-6 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 3 lg amidon +3 lg faina
  • 6-7 lg zahar
  • 200 g unt
  • cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 4 lg zadar
  • 1 1/2cana apa
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!:

-Blatul:

-se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua

-adaugam faina cu praful de copt si omogenizam

-galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

-coacem pana trece testul scobitorii

CREMA:

-3oo ml lapte +zaharul se vor pune la fiert
-in restul de lapte se va dizolva faina amestecata cu amidonul

-aceasta compozitie o vom turna peste laptele cald,amestecand continuu,tinem pana se ingroasa

-lasam la racit

-in untul la temperatura camerei se va adauga cate o mica cantitate din crema racita mixanduse dupa fiecare adaugare

-adaugam si cacaoa dar si esenta de rom dupa gust

siropul

-zaharul se caramelizeaza ,se adauga apa si se lasa sa se dizolve complet

Asamblare

-blatul se va taia pe orizontala in 3 felii

-fiecare felie va fi insiropata si unsa cu crema

-intregul tort se va imbraca  in crema de cacao iar marginea am imbracat-o in ciocolata topita intinsa pe hartie de copt si rulata in jurul tortului.

-deasupra se pudreaza cu cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"