Tort aniversare

de Miha in Torturi, 19 Noi 2009 | 7274 vizualizari

 

Am cinci ani!!!/
De dimineata, mamei o surpriza-i fac./
M-am spalat pe maini, pe fata/
Si tot singur ma imbrac./
Cu fereastra-n laturi data/
Fac gimnastica voios./
Vrabiuta-i incantata:/
-Foarte bine, Fat-Frumos!/
"-Ia te uite, ce vad oare?”/
Spune mama. „N-am stiut./
Baietelul nostru-i mare!/
Si ce vrednic s-a facut!”




Asta e cea mai noua poezie invatata de Robert la gradinita. Si pentru ca ieri chiar a implinit 5 ani, a fost foarte mandru sa mi-o recite iar si iar. Iar eu am fost foarte emotionata cand am constientizat ca "baietelul nostru-i mare!" Chiar e mare! Si timpul chiar trece! Al naibii de repede! :)

Am sarbatorit in familie si alaturi de cativa prieteni. Fara prea mult tam-tam, doar cu ceva cam multa harmalaie, cu rasete, chiote si tipete de copii fericiti.

Tortul n-a iesit asa cum as fi vrut, aveam o cu totul alta schita in plan, dar vorba aia...nu e cum se pregateste, ci cum se nimereste. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 6 linguri faina
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema 2:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml  frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.



Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.


Se imparte compozitia in 3. Se coc 2 blaturi patrate, intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si un blat mic rotund.


Crema:


Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.


Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.


Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.


Sirop:


Zaharul il caramelizam apoi il stingem cu apa. lasam la racit, pana se dizolva tot zaharul.


In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem primul blat bine insiropat, crema de ciocolata si acoperim cu celalalt blat insiropat. Acoperim cu folia si dam la rece pentru cateva ore, pana se intareste crema.


Glazura:


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.


Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.


Acoperim cu glazura de ciocolata.


Eu tare as vrea sa stiu secretul unei glazuri frumoase, care sa stea frumos pe tort si cu care sa nu ungi jumate de bucatarie si jumate din hainele de pe tine atunci cand o pui pe tort. :)))


Crema ganache de cioco amaruie:


Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca, apoi o mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si delicioasa.


Cifra 5 am decupat-o din blatul mic rotund, pe care l-am umplut si ornat cu crema ganache de cioco amaruie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

liana_geicu 1

22.11.2009, 12:00

mama mea imi facea torturi cu peisaje de primavara cand eram mica; eram fascinata, am dus unul si la scoala o data! poate o conving sa mai faca unul si sa il posteze aici

elena1988 1

06.03.2011, 14:48

Cris2711 1

18.04.2011, 16:21

o mamica pe cinste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide