Tort Arici

de burdulea56 in Torturi, 16 Mai 2011 | 5417 vizualizari

 

Acest tortulet l-am pregatit anul trecut pt nepotica noastra.
Sursa de inspiratie: in bucataria Sabinei, careia ii multumesc respectuos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame unt,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame),
  • 50 grame zahar pudra,
  • o cescuta de cafea pregatita,
  • 2 linguri de cacao,
  • cereale Viva(pentru tepi).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

burdulea56 1

19.05.2011, 20:20

Sabina, multumesc pt urari, iti multumesc mult pt reteta, da asa este copiii iubesc acest desert.

burdulea56 1

19.05.2011, 20:21

eduard, flor, sufletista, va multumesc mult.

burdulea56 1

19.05.2011, 20:23

lilyk, RuxyRux, mamaieelena, mimmi, LUK, ma bucur tare mult, va multumesc de aprecieri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort din biscuiti