Tort Barbie

de sandytza in Torturi, 29 Oct 2009 | 12823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Blat2
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa
  • 1,5 linguri cacao
  • 175 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Crema ganache
  • 300 gr ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • Pasta marshmalow
  • 200 gr marshmallow
  • 400 gr zahar pudra (cumparat pentru ca are amidon)
  • 3 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Preparare primul tort.
Se separa ouale


Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt

Albusurile se bat spuma cu zaharul

Se adauga albusurile peste galbenusuri

Se amesteca pana devine o crema omogena

Se adauga treptat faina amestecand continu

Se adauga cacaoa la fel ca si faina

Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.

Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.

Preparare crema

Se pune ciocolata bucatele intr-un bol impreuna cu frisca si se baga la microunde 2 minute .

Se scoate, se amesteca pana se omogenizeaza, daca ciocolata nu e topita se mai baga un minut. Cand ciocolata s-a topit de tot se lasa la rece.
Dupa ce s-a racit bine se scoate si se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.

Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema.

Se modeleaza si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .

Deasupra de imbraca in pasta marshmalow preparata astfel:

Se unge un bol cu unt in care se pune marshamllow si se baga la microunde 30 secunde. Mai bine lasati tot cate cinci secunde pana vedeti ca s-a topit tot.Daca lasati prea mult nu se mai poate lucra cu el.



Se scoate se amesteca bine cu o lingura unsa cu unt, trebuie sa fie topit tot, si se adauga zaharul treptat nu tot odata.


Cand s-a prins cat de cat se toarna pe masa de lucru tapetata bine cu zahar pudra si se mai framanta cu mainile unse bine cu unt. Se adauga zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste.

 Si aici tortul imbracat si gata de ornat.

Se pune papusa in mijloc dupa ce i se scot picioarele si se modeleaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

sandytza 1

26.04.2010, 11:17

grrr am vazut si eu. ce nesimtire urasc sa vad asemenea actiuni. Multumesc mult de tot pusikmea .

elena1988 1

06.03.2011, 08:35

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 13:28

vai da ce draguta e mie si mila sa o mananc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura