Tort Boccacio

de cristina1985 in Torturi, 31 Ian 2015 | 1726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 lg zahar pudra
  • 5 lg faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg Inka sau cafea
  • Ornat:
  • 30 g nuca macinata
  • Inka
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boccacio:

Blat :Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de  25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.

Sirop: se pune apa la fiert si se adauga cafeaua/ Inka.Se lasa la racit.Daca e cafea se strecoara.

Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga mascapone si se amesteca.

Se insiropeaza primul blat si se aseaza jumatate de crema . Se pune al doilea blat , se insiropeaza si se intinde restul de crema .Se orneaza cu nuca macinata pe margine si cu o strecuratoare se presara Inka sau cafea macinata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Boccacio-0
Tort Boccacio-1
Tort Boccacio-2
Tort Boccacio-3
Tort Boccacio-4
Tort Boccacio-5
Tort Boccacio-6
Tort Boccacio-7
Tort Boccacio-8
Tort Boccacio-9
Tort Boccacio-10
Tort Boccacio-11
Tort Boccacio-12

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.02.2015, 00:45

dantes

dantes 1

01.02.2015, 11:44

Delicios!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03