Tort Bounty

de ionela84 in Torturi, 27 Oct 2013 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g zahar
  • 125 g cocos
  • Siropul:
  • 4 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 2 linguri de smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bounty:

Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam 26 cm) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


Siropul: caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda si il stingem cu lapte, lasam sa fiarba pana se topeste zaharul


Crema: punem laptele impreuna cu zaharul si ciocolata la fiert. Cand fierbe adaugam grisul amestecand energic si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand continuu, luam de pe foc si adaugam untul. Llasam sa se raceasca putin, apoi adaugam nuca de cocos


Glazura: topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pe baie de abur


Asamblare: blatul racit il taiem in 2 si il insiropam


Pe un platou punem primul blat apoi crema si ultimul blat si la sfarsit glazura, ornam dupa preferinta


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionela84 1

04.03.2014, 23:09

monik80 1

19.03.2015, 16:05

Adele 1

19.03.2015, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei creme de ciocolata