Tort Buburuza

de Miha in Torturi, 22 Noi 2009 | 6843 vizualizari

 

Si cu asta incep seria "aniversare 2 ani"...:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 250 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Crema:
  • 600-700 ml smantana fermentata (acrisoara)
  • 50 g zahar
  • vanilie
  • Pentru buburuza:
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 150 g branza Almette
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 30 g cacao
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Buburuza:

Blat:


Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.


Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina. Eu am folosit masina de paine. :D


Aluatul se imparte in 5 parti egale, care se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce. Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, cit e posibil de subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii.


Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), efectiv cateva minute, 2-3 minute, cat sa devina foaia auriu-maronie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.


Pentru crema, se bate smantana cu zaharul pana incepe sa se ingroase.


Asamblare:


Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se aseaza foile pe rand si se ung cu crema din belsug. Se acopera si se da tava la frigider, pentru cateva ore. Nu se apasa cu nimic.


Buburuza:


Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.


Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.


Punem crema de branza mixata cu restul de zahar peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta.


Pregatim 2 castroane,unul mai mic si unul mai mare si le tapetam cu folie alimentara. In crema ce va intra in castronul mic incorporam cacaoa. Dam la congelator pentru 15-20 minute, pana se intareste putin.


Castronul mare il ungem cu un strat generos de crema. Punem in mijloc botul :) de crema cu cacao, acoperim cu restul de crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.


Se orneaza dupa pricepere si indemanare. :)))


Baza tortului este facuta dupa reteta de Tort Medovik, a Nataliei. Este un tort absolut delicios, il recomand din suflet iubitorilor de frisca.


 

TIPS-URI

1

Foile se pot decupa si imediat dupa copt, cat sunt inca moi

2

Aluatul se intinde mai usor cand e cald, de aceea e bine sa se incalzeasca putin la microunde (10 sec)

3

Pentru crema merge si smantana dulce de frisca, dar cu cea clasica foile se inmoaie mai bine

4

In crema se pot adauga nuci si/sau alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buburuza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Miha 1

09.03.2010, 23:05

Pusik, tortul minge este extrem de simplu de facut. Sper sa fi explicat bine cum se face. Daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi. Iti voi raspunde negresit. Si multumesc de aprecieri.

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2010, 09:36

ok, iti multumesc si eu, o sa fac o combinatie intre asta si tortul minge, o sa fac mingea k buburuza si blatul de la minge,sper sa ma descurc

Miha 1

10.03.2010, 09:56

E ok asa. Cu siguranta te vei descurca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata