Tort panda cu 2 creme

de goldielocks in Torturi, 21 Feb 2011 | 5894 vizualizari

 

Tort panda si o mega-extra petrecere!Pe 8 februarie a fost ziua de nastere a celei mai dragute surori din intreaga lume(si nu exagerez deloc!) si i-am pregatit la cerere un tort panda cu crema de finetti.A fost very easy to make and we had fun 2gether.Tot atunci i-am facut si niste tartine cu pasta de sardele(reteta alta-data),tartine cu unt si muschi file si gratar de pui si cam asta a fost meniul,ehh se pare ca pustii de 5 ani nu sunt chiar atat de pretentiosi pe cat par,ii poti pacali cu ceva colorat si frumos aranjat.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 1,200 l smantana pt frisca
  • 2 pliculete intaritor pt frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete finness cu vanilie
  • 5 linguri cu varf finetti neagra
  • 5 linguri cu varf finetti alba
  • o ciocolata neagra 70% cacao
  • Pt insiropat:  
  • 2 pliculete ciocolata calda
  • 300 ml lapte
  • Blat:
  • 4 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 10 linguri apa,
  • 200 gr faina,
  • nuci macinate,
  • 1  plic praf de copt,
  • zahar vanilat.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panda cu 2 creme:

Asa, sa revenim la ale noastre,blatul de 28 de cm a fost unul cumparat,iar cel de 26 cm a fost pregatit dupa reteta mea de blat de tort cu apa,injumatatind cantitatile.


Tot din acelasi aluat de tort am copt si 4 briose pe care le-am folosit la decor.Mai intai am batut bine 800 ml smantana pt frisca cu zaharul vanilat,finnessul,intaritorul pt frisca.Apoi am impartit compozitia in doua.Intr-un bol am frecat o parte din frisca cu cele 5 linguri de finetti alba,iar in altul celelalte linguri de finetti neagra.Si gata crema,usor de facut si gustoasa foc.


Am taiat cele doua blaturi in 3 bucati,le-am insiropat cu ciocolata calda si le-am umplut cu crema.Blatul mai mare l-am folosit pt corpul ursuletului,iar celalalt pt cap.Din briose am facut picioare,urechi si maini.


Pt decor bateti restul de frisca,din nou impartiti frisca in jumatate.O parte amestecati-o cu ciocolata topita,iar restul lasati-o simpla.Imbracati ursul cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Decorati dupa plac,tineti-l vreo 2 ore (cel putin)in frigider,apoi serviti.Apropo,intre blaturi am strecurat si niste felioare de banana.bun.bun rau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panda cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

22.02.2011, 11:01

La multi ani surioarei!! frumos tort

elena1988 1

22.02.2011, 20:07

adry88 1

16.06.2011, 15:37

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese