Tort caramel de ananas

de TVPaprika in Torturi, 19 Iun 2013 | 3152 vizualizari

 

O reteta delicioasa de Tort Caramel de ananas

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ananas
  • 80 gr zahăr brun
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr unt
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zeama și coaja răzuită a unei lămâi
  • un pic de sare
  • înghețată de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel de ananas:

Topim 20-30 gr unt împreună cu 80 gr zahăr brun. O întindem uniform într-o formă de tort şi aşezăm feliile de ananas peste aceasta. Se freacă 180 gr unt cu 180 gr zahăr, până devine spumoasă, după care adăugăm cele 3 gălbenuşuri de ouă, coaja răzuită şi zeama de la lămâie.

În final încorporăm şi linguriţa de praf de copt amestecat cu 150 gr făină. Adăugăm un pic de sare la albuşurile de ouă, după care le batem până spuma devine tare şi o amestecăm cu grijă cu compoziţia de unt şi făină.

Toată această compoziţie o turnăm peste ananasul cu caramel, o egalizăm şi o coacem la 180 de grade aproximativ o oră. După ce s-a copt o răsturnăm pe un platou. La servire putem să-i mai adăugăm îngheţată de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel de ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 20:33

tare bine arata

susu 1

27.06.2013, 13:57

de cand il am si pasta pe lista, sute de retete, nu stiu cand le dovedesc pe toate, arata rumen si frumos din cazua zaharului caramelizat

DIANA B 1

20.12.2013, 09:00

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!