Tort caramel de ananas

de TVPaprika in Torturi, 19 Iun 2013 | 5753 vizualizari

 

O reteta delicioasa de Tort Caramel de ananas

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ananas
  • 80 gr zahăr brun
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr unt
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zeama și coaja răzuită a unei lămâi
  • un pic de sare
  • înghețată de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel de ananas:

Topim 20-30 gr unt împreună cu 80 gr zahăr brun. O întindem uniform într-o formă de tort şi aşezăm feliile de ananas peste aceasta. Se freacă 180 gr unt cu 180 gr zahăr, până devine spumoasă, după care adăugăm cele 3 gălbenuşuri de ouă, coaja răzuită şi zeama de la lămâie.

În final încorporăm şi linguriţa de praf de copt amestecat cu 150 gr făină. Adăugăm un pic de sare la albuşurile de ouă, după care le batem până spuma devine tare şi o amestecăm cu grijă cu compoziţia de unt şi făină.

Toată această compoziţie o turnăm peste ananasul cu caramel, o egalizăm şi o coacem la 180 de grade aproximativ o oră. După ce s-a copt o răsturnăm pe un platou. La servire putem să-i mai adăugăm îngheţată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel de ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 20:33

tare bine arata

susu 1

27.06.2013, 13:57

de cand il am si pasta pe lista, sute de retete, nu stiu cand le dovedesc pe toate, arata rumen si frumos din cazua zaharului caramelizat

DIANA B 1

20.12.2013, 09:00

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , placeeeeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite americane sarate by Jamie Oliver

de Anett 1

ieri la 14:01

Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

ieri la 09:45

Negresa cu cafea si  gem de smochine

pe 04.12 la 17:48

Biscuiti cu portocala

pe 04.12 la 08:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert turta dulce glazurata
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite americane sarate by Jamie Oliver

de Anett 1

ieri la 14:01

Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

ieri la 09:45

Negresa cu cafea si  gem de smochine

pe 04.12 la 17:48

Biscuiti cu portocala

pe 04.12 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura