Tort caramel de ananas

de TVPaprika in Torturi, 19 Iun 2013 | 3415 vizualizari

 

O reteta delicioasa de Tort Caramel de ananas

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ananas
  • 80 gr zahăr brun
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr unt
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zeama și coaja răzuită a unei lămâi
  • un pic de sare
  • înghețată de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel de ananas:

Topim 20-30 gr unt împreună cu 80 gr zahăr brun. O întindem uniform într-o formă de tort şi aşezăm feliile de ananas peste aceasta. Se freacă 180 gr unt cu 180 gr zahăr, până devine spumoasă, după care adăugăm cele 3 gălbenuşuri de ouă, coaja răzuită şi zeama de la lămâie.


În final încorporăm şi linguriţa de praf de copt amestecat cu 150 gr făină. Adăugăm un pic de sare la albuşurile de ouă, după care le batem până spuma devine tare şi o amestecăm cu grijă cu compoziţia de unt şi făină.


Toată această compoziţie o turnăm peste ananasul cu caramel, o egalizăm şi o coacem la 180 de grade aproximativ o oră. După ce s-a copt o răsturnăm pe un platou. La servire putem să-i mai adăugăm îngheţată de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel de ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 20:33

tare bine arata

susu 1

27.06.2013, 13:57

de cand il am si pasta pe lista, sute de retete, nu stiu cand le dovedesc pe toate, arata rumen si frumos din cazua zaharului caramelizat

DIANA B 1

20.12.2013, 09:00

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura