Tort Carol

de irena in Torturi, 23 Feb 2012 | 4840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6lg zahar,
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Gem caise 2 linguri.
  • Pasta de zahar ptr acoperit tortul.
  • Ornamente din pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Carol:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzi, la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Ouale si zaharul se fierb pe baie de abur pana cand crema devine de consistenta unei smantani groasa,se adauga ciocolata si cand aceasata s a topit se ia crema de pe foc si se lasa la racit,apoi se amesteca usor cu frisca batuta bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit ca sa acoperi toate denivelarile,se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar o pregatesc in casa si cand o intind in foaie imbrac f bine masa de lucru cu zahar pudra.

2

Ornamentele de pasta de zahar le prepar in casa ,dar se gasesc si de cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alba_zori 1

24.02.2012, 16:06

e la superlativ tortul asta,pe gustul meu,si eu fac ceva asemanator,felicitari!

irena 1

24.02.2012, 16:49

Multumesc mult !

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Masina cu ciocolata