Tort Carol

de irena in Torturi, 23 Feb 2012 | 2429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6lg zahar,
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Gem caise 2 linguri.
  • Pasta de zahar ptr acoperit tortul.
  • Ornamente din pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Carol:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzi, la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.


Crema 1: Ouale si zaharul se fierb pe baie de abur pana cand crema devine de consistenta unei smantani groasa,se adauga ciocolata si cand aceasata s a topit se ia crema de pe foc si se lasa la racit,apoi se amesteca usor cu frisca batuta bine.


Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.


Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.


Se unge tortul cu gem de caise incalzit ca sa acoperi toate denivelarile,se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.

 

TIPS-URI

1

Pasta de zahar o pregatesc in casa si cand o intind in foaie imbrac f bine masa de lucru cu zahar pudra.

2

Ornamentele de pasta de zahar le prepar in casa ,dar se gasesc si de cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alba_zori 1

24.02.2012, 16:06

e la superlativ tortul asta,pe gustul meu,si eu fac ceva asemanator,felicitari!

irena 1

24.02.2012, 16:49

Multumesc mult !

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure