Tort cifra unu

de botcrina in Torturi, 26 Feb 2012 | 3535 vizualizari

 

Acest tortuleţ l-am facut când a împlinit copilaşul meu un anişor.

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 8 ouă
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • Umplutura
  • cremă de vanilie din comerţ
  • 250 ml lapte fiert şi răcit
  • 4 linguri zahăr
  • Siropul
  • o fiolă esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml apă călduţă
  • Decor
  • frişcă lichidă
  • feliuţe de mandarine
  • struguri
  • bombonele decorative

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra unu:

Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină.


Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie.


Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de zahăr (continuăm să batem până se topeşte zahărul), apoi 4 linguri de făină şi la final gălbenuşurile. Amestecăm uşor de jos în sus până se omogenizează compoziţia, după care o turnăm în tava de chec, şi o punem la copt.


Repetăm aceaşi operaţune şi cu al doilea blat.


Când s-au răcit blaturile, le luăm şi începem să asamblăm tortul. Primul blat îl tăiem în două, însiropăm partea de jos apoi punem cremă, acoperim cu cealaltă jumătate, o însiropăm şi o punem de o parte.


Din al doilea blat tăiem oblic pe grosime o bucată, astfel încât să se potrivească cu celălalt blat întreg, apoi procedăm la fel ca şi cu primul în privinţa tăiatului în două, a însiropatului şi a umpluturii.


Punem cremă între cele două blaturi şi le alipim astfel încât să obţinem cifra unu, după care le acoperim cu frişcă bătută, apoi ornăm cu felii de mandarine, struguri, şi bombonele decorative.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra unu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

silvi0ara 1

27.02.2012, 15:49

La multi ani!

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:38

La multi ani!

botcrina 1

28.02.2012, 16:59

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "La Multi Ani!"