Tort Cioco-Porto

de Zamfira in Torturi, 6 Apr 2012 | 3189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 125 g faina
  • 1+1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 pliculete capucino
  • 125 ml cafea tare
  • un praf de sare
  • Crema de cacao
  • 1 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema de portocala
  • 3 portocale
  • 1 crema de vanilie (400 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 gelatina
  • Décor:
  • glazura de ciocolata,
  • portocale (feliute de la cele 3 portocale de mai sus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cioco-Porto:

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort, tapetata cu hartie cerata. Timp de coacere 40 minute.

Crema de cacao:

Topim ciocolata si adaugam frisca lichida si-l punem la frigider pentru 15 minute, apoi batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra. (daca folosim o ciocolata dulce, nu este nevoie de zahar pudra).

Crema de portocale:

Pregatim o crema de vanilie (am folosit crema la plic), adaugam coaja de la o portocala, 2 linguri de zahar pudra si 1 gelatina. Punem crema la rece pentru 10 minute.

Taiem blatul in 3 parti egale. Peste primul blat punem crema de ciocolata, apoi blatul, urmeaza crema de portocala si bucatele de portocale, apoi blatul final. Pastram putina crema de ciocolata pentru a unge tortul pe exterior.

Decorul: am facut modele cu o glazura de ciocolata si am ornat tortul cu feliute de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cioco-Porto" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure