Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

de Ela68 in Torturi, 19 Iul 2014 | 4892 vizualizari

 

Pentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat pentru o forma de 24 cm :
  • 4 oua mari
  • 300 gr zahar
  • 230 gr unt
  • 320 gr faina
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • 5 linguri iaurt gras
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 ceasca de afine
  • Crema de ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba ( de calitate )
  • 200 gr frisca lichida Meggle
  • Crema de lamaie cu lemon curd :
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • 75 gr zahar tos
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana grasa
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia ( 125 g )
  • 1 cutie smantana pentru frisca La Dorna (200 gr )
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la doua lamai
  • Sirop :
  • 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie:

Mod de preparare blat :


1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.


2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.


3. Spalam bine lamaia si o razuim.Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul.


4. Peste crema de unt adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt.


5. Tapetam cu hartie de copt forma, turnam jumatate din compozitie si presaram afinele spalate si scurse.


6. Adaugam si restul de compozitie , nivelam si dam la cuptorul incins in prealabil.


7. Lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.


Mod de preparare crema de ciocolata :


1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.


2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.


3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.


Mod de preparare crema de lamaie cu lemon curd :


1. Pentru lemon curd, se pun la Bain-Marie oul, albusul, sarea, zaharul si zeama de lamaie si se amesteca continuu pana ce devine ca o budinca. Se da la o parte si se adauga lingura de unt si smantana.


2. Se amesteca, rezultand o crema fina.


3. Intr-un bol inalt se bate cu mixerul crema de branza ( care se va tine la temperatura camerei inainte de folosire ), smantana pentru frisca , zaharul pudra si zeama de lamaie pana consistenta este asemanatoare cu cea de frisca batuta.Adaugam la sfarsit coaja de lamaie rasa.


4. Peste amestecul de frisca si crema de branza se toarna crema de lemon curd. Se omogenizeaza.


Pentru sirop , se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de la o lamaie.


Asamblare :


Blatul se taie in doua, se aseaza prima foaie montandu-se un inel de tort. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, se aseaza crema de ciocolata alba, apoi a doua foaie de blat pe care o insiropam cu lichidul ramas.


Se imbraca tortul cu cea de-a doua crema.


Pentru ornat am oprit 3-4 linguri din crema de ciocolata pe care am amestecat-o cu putin jeleu de afine obtinut prin fierberea a 3 linguri de afine cu 3 linguri de zahar si o lingura de apa. Se lasa sa scada si se strecoara.Rezulta doua linguri de jeleu.


Sau puteti orna doar cu afine !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ela68 1

04.08.2014, 22:45

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:03

-Licurici- 1

23.09.2015, 09:44

E minunat! Favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine