Tort cu afine si frisca

de Criss in Torturi, 3 Oct 2011 | 5881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura apa
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -1 zahar vanilat  
  • Jeleu de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • -500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si frisca:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace blatul pana trece testul scobitorii. De regula blatul creste suficient de mult cat sa-l pot taia in trei parti egale. De data asta insa am avut ghinion  si am mai facut rapid un blat simplu din 3 oua. 

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa. Cele trei blaturi le-am insiropat cu sirop de afine diluat cu putina apa. 

Peste primul blat insiropat se pune jeleu de afine, apoi frisca batuta. Din nou blat insiropat, jeleu, frisca. Peste ultimul blat se toarna doar jeleu iar cu restul de frisca se orneaza tortul si se acopera marginea tortului. Am incercat eu sa-l nivelez, nu mi-a iesit, nici n-am avut chef sa-l ornez avand in vedere ca l-am facut doar pentru noi cei ai casei, asa ca am tras niste dungi cu furculita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"