Tort cu aroma de migdale

de mamaieelena in Torturi, 15 Ian 2011 | 1839 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina ( cu varf)
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 500gr.mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml. frisca lichida
  • 1si1/2 lingura cacao

Glazura:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao
  • 2 lingurite zahar pudra

Siropul:

  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 flacon esenta de migdale

           

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de migdale:

Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire,


se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul ,


se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura ,


Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja incalzit la 200 grade aproximativ 30 minute.


In timp ce sta in cuptor blatul ne ocupam de crema,


intr-un bol punem mascarpone cu zaharul si-l amestecam energic; dupa aceea adaugam si cacaua si la sfarsit frisca care in prealabil a fost batuta cu mixerul,


Cand blatul este deja rece se insiropeaza(siropul se face punand la fiert zaharul apa si esenta la sfarsit)


siropul trebuie sa fie rece. dupa aceea se pune crema si deasupra jumatate din frisca lichida se bate cu zaharul si asa alba se pune peste crema iar cealalta jumatate se bate deasemeni dar cu cacao si se orneaza.


Pe deasupra am pus fulgi de migdale si am ras ciocolata.


Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

jolygina 1

18.01.2011, 18:28

mama da ce tort mare cu ce ocazie ,mai e si pentru noi ,

mamaieelena 1

18.01.2011, 20:08

pentru voi sigur mai am si daca nu voi face

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:34

fffffffffff buuuuuuuuuuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca