Tort cu aroma de mure

de simona72 in Torturi, 4 Ian 2015 | 3633 vizualizari

 

Este tortul cu aroma de trandafiri pe care l-am vazut la Gaby http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-aroma-de-trandafir-63651.html
Pentru mine este perfect din mai multe motive: se face usor, nu este nimic complicat la el si este si tare buuuun. Bezeaua de la mijloc cu dulceata dupa coacere este ca o crema, este fina, usoara si foarte placuta. Se combina perfect cu blatul si frisca. Data viitoare voi insiropa blatul mai mult...mie nu mi-a iesit prea mult sirop si astfel blatul a iesit putin prea uscat pentru gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • pentru spuma de mure:
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri dulceata de mure fara samburi http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • aschii de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de mure:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusuile cu uleiul si le adaugam la bezea. Adaugam si faina si amestecam usor de jos in sus pana la incorporarea ingredientelor. Punem aluatul intr-o forma rotunda, de silicon am folosit eu si coacem blatul la 175-180 grade pentru 20-25 minute. Scoatem blatul si-l lasam la racit.

Pentru spuma de mure: albusurile le mixam cu un praf de sare. Adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam dulceata peste bezea si amestecam usor cu o spatula sa scoatem cat mai putin aer din albusurile batute spuma. Celelalte 3 linguri de zahar le caramelizam intr-un vas de aceeasi dimensiune ca si cel in care am copt blatul. Tapetam vasul si peretii cu zaharul caramelizat. In vasul cu caramel punem bezeaua cu dulceata de mure. Punem vasul intr-unul mai mare pe care l-am umplut pe jumatate cu apa fiarta. Introducem cele doua vase la cuptorul incins la 150 grade si coace 40 minute. Oprim focul, intredeschidem usa cuptorului si mai lasam in cuptor 10 minute. Blatul facut anterior il punem peste spuma de mure, punem un platou peste blat si cu o miscare ferma rasturnam totul pe platou. Lasam ca blatul sa absoarba tot siropul si sa se raceasca. 

Mixam frisca cu zaharul si adaugam mascarponele. Imbracam torul in frisca si-l ornam dupa bunul plac. Eu am trasat niste dungi pe margini cu furculita si deasupra am ras niste aschii de ciocolata alba.

Neaparat sa incercati tortul asta...Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

folositi dulceata preferata...dar musai sa fie o dulceata fina, sa nu contina bucati intregi de fruct

2

puneti 3-4 linguri apa atunci cand caramelizati zaharul...asa nu riscati sa-l ardeti si veti obtine si mai mult sirop cu care veti insiropa blatul

3

tava a avut diametrul de 24 cm, iar ouale si albusurile au fost din categoria XL

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Floare