Tort cu biscuiti si crema de vanilie

de deyutzky in Torturi, 2 Iun 2016 | 5198 vizualizari

 

Cand am pofta de ceva dulce, fac rapid un tort de biscuiti. Mi se pare delicios si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23:
  • 60 de biscuiti Petit Beurre
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar brun sau tos
  • 6 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor(optional):
  • ciocolata razuita
  • capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti si crema de vanilie:

Crema:


Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.


Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet.


Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic.


Amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie.


Lasam crema sa se raceasca, apoi asamblam tortul.


Asamblare:


Inr-o tava patrata sau dreptunghiulara(eu am avut una patrata de 23x23) imbracata cu folie alimentara, punem un strat de biscuiti(daca aveti altfel de biscuiti, cum sunt cei populari, ii puteti insiropa cu putin lapte, eu i-am lasat asa si s-au inmuiat destul de bine de la crema), peste biscuiti adaugam un strat subtire de crema, apoi peste crema inca un strat de biscuiti si inca unul de crema. Continuam asa pana cand terminam biscuitii si crema.


Mie mi-au iesit 5 straturi de biscuiti si 4 de crema.


Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou.


Decorul va apartine. Eu l-am decorat cu ciocolata razuita si cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Criss 1

04.06.2016, 21:31

Simplu si delicios.

Rocsi 1

05.06.2016, 18:46

Unul din deserturile mele preferate, inca din copilarie!

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:55

Foarte frumos si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba,mascarpone si zmeura