Tort cu capsuni si frisca

de marieta in Torturi, 7 Iul 2010 | 3073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6oua,
  • 2lingurite de indulcitor lichid,
  • 50ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 7 linguri faina ,
  • un praf de copt.
  • crema:
  • 2linguri faina,
  • 2linguri amidon alimentar,
  • 500ml lapte,
  • 250g unt,
  • 3 lingurite indulcitor lichid,
  • esenta de vanilie si de rom,
  • 500g capsuni.
  • pentru ornat:
  • 500g capsuni,
  • 200ml frisca lichida,
  • un pliculet gelatina incolora,
  • 1 lingurita de indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa nu se lase.


Eu n-am avut forma de inimioara pentru copt dar am pus hartie de copt in tava mare de aragaz si am pus blatul in forma de inima cu o lingura.


Se da la cuptor si cand e rumen se incearca cu o scobitoare daca e copt.


crema:


Se amesteca faina cu amidonul si cu 100ml de lapte iar restul se pune sa fiarba. Cand clocoteste se pune compozitia amestecand repede cu telul. Se lasa la racit apoi se freaca untul spuma adaugand budinca,indulcitorul si esentele.


Blatul se taie in doua se insiropeaza cu putina cafea neindulcita si se pune jumatate din crema.


Capsunile se spala se rup coditele apoi se taie felii si se pun peste crema. Se pune cealalta parte de blat insiropata si se intinde crema ce a ramas.


Capsunile pt ornat se spala se rup coditele,se taie si se orneaza tortul cu ele. Se face gelatina cum scrie pe pliculet,adaugand cateva picaturi de indulcitor si se pune calda peste capsuni. Frisca se bate cu esenta de vanilie si indulcitor si se orneaza tortul dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

17.08.2010, 22:04

LA MULTI ANI !! sanatate si bucurii

marieta 1

10.09.2010, 16:35

multumesc din toata inima pentru urari la toata lumea!!!!!!!!!am vazut cu intarziere urarile voastre fiindca eu nu am prea intrat pe site cam de mult timp!!!(am fost internat aici in bordeaux)si eu va doresc tuturor multa sanatate si fericire si cat mai multe retete gustoase sa postati!!!

nadina73 1

29.09.2010, 00:50

marieta nimic nou?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca