Tort cu capsuni si frisca

de marieta in Torturi, 7 Iul 2010 | 5097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6oua,
  • 2lingurite de indulcitor lichid,
  • 50ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 7 linguri faina ,
  • un praf de copt.
  • crema:
  • 2linguri faina,
  • 2linguri amidon alimentar,
  • 500ml lapte,
  • 250g unt,
  • 3 lingurite indulcitor lichid,
  • esenta de vanilie si de rom,
  • 500g capsuni.
  • pentru ornat:
  • 500g capsuni,
  • 200ml frisca lichida,
  • un pliculet gelatina incolora,
  • 1 lingurita de indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa nu se lase.

Eu n-am avut forma de inimioara pentru copt dar am pus hartie de copt in tava mare de aragaz si am pus blatul in forma de inima cu o lingura.

Se da la cuptor si cand e rumen se incearca cu o scobitoare daca e copt.

crema:

Se amesteca faina cu amidonul si cu 100ml de lapte iar restul se pune sa fiarba. Cand clocoteste se pune compozitia amestecand repede cu telul. Se lasa la racit apoi se freaca untul spuma adaugand budinca,indulcitorul si esentele.

Blatul se taie in doua se insiropeaza cu putina cafea neindulcita si se pune jumatate din crema.

Capsunile se spala se rup coditele apoi se taie felii si se pun peste crema. Se pune cealalta parte de blat insiropata si se intinde crema ce a ramas.

Capsunile pt ornat se spala se rup coditele,se taie si se orneaza tortul cu ele. Se face gelatina cum scrie pe pliculet,adaugand cateva picaturi de indulcitor si se pune calda peste capsuni. Frisca se bate cu esenta de vanilie si indulcitor si se orneaza tortul dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

17.08.2010, 22:04

LA MULTI ANI !! sanatate si bucurii

marieta 1

10.09.2010, 16:35

multumesc din toata inima pentru urari la toata lumea!!!!!!!!!am vazut cu intarziere urarile voastre fiindca eu nu am prea intrat pe site cam de mult timp!!!(am fost internat aici in bordeaux)si eu va doresc tuturor multa sanatate si fericire si cat mai multe retete gustoase sa postati!!!

nadina73 1

29.09.2010, 00:50

marieta nimic nou?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "An nou" 2011