Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Acest tort se cerea postat inca de pe 17 noiembrie (ziua surorii mele) ..dar ...din lipsa de secretara abia acum i-a venit randul!!
Blatul:
-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet
-adaugam faina si omogenizam
-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie
-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.
-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.
(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)
Crema:
-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)
-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam
-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,adaugam cacao ,esenta de rom si omogenizam bine
Montare:
-blatul il taiem in 3 pe orizontala
-oprim putina crema pentru decor
Asezam in tava de copt cu pereti detasabili prima foaie .insiropam (peste zaharul ars adaugam apa ,lasam sa se dizolve si sa se raceasca complet),adaugam 1/2 din crema,acoperim cu blatul doiinsiropat,adaugam cealalta 1/2 de crema ,acoperim cu blatul 3
-dam la rece pentru 30 min
-scoatem tortul din forma si-l decoram dupa bunul plac ...
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult