Tort cu ciocolata

de ionela2682 in Torturi, 8 Dec 2011 | 2165 vizualizari

 

Acest tort se cerea postat inca de pe 17 noiembrie (ziua surorii mele) ..dar ...din lipsa de secretara abia acum i-a venit randul!!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao 2-3 linguri
  • esenta de rom
Sirop
  • 2 cani apa 
  • 4-5 lg zahar caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:


-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet


-adaugam faina si omogenizam


-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie


-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.


-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.


(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)


Crema:


-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)


-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam


-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,adaugam cacao ,esenta de rom si omogenizam bine



Montare:


-blatul il taiem in 3 pe orizontala


-oprim putina crema pentru decor


Asezam in tava de copt cu pereti detasabili prima foaie .insiropam (peste zaharul ars adaugam apa ,lasam sa se dizolve si sa se raceasca complet),adaugam 1/2 din crema,acoperim cu blatul doiinsiropat,adaugam cealalta 1/2 de crema ,acoperim cu blatul 3


-dam la rece pentru 30 min


-scoatem tortul din forma si-l decoram dupa bunul plac ...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ionela2682 1

09.12.2011, 20:39

OOO multumesc fetelor!! Ina sa-ti traiasca fratele sa fie sanatos...

MIUTA 1

09.12.2011, 22:53

Foarte frumos tortul
Sa-ti traiasca surioara multi ani fericiti cu multa sanatate!

Cris2711 1

10.12.2011, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci