Tort cu ciocolata

de ionela2682 in Torturi, 22 Ian 2012 | 6282 vizualizari

 

Tortul ce se trebuia postat de Sf Ion....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 25 grame cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 / 4 lingurita de sare
  • 75 grame unt , topit
  • 240 ml de apă caldă
  • 1 lingura suc de lămâie (sau oţet)
  • 1 lingurita extract de vanilie pură

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g unt

Sirop:

  • 4-5 lg zahar ars
  • 1 cana apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:


-se amestecă intr-un castron făina, zahărul, pudra de cacao , praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.


- batem putin ouale, untul topit, apa calda, sucul de lamaie, esenta vanilie .


-ingredientele umede se vor adauga peste cele uscate


- cu telul , se amestecă toate ingredientele până cand compozitia este omogena


-se toarna intr-o tava ( diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina din belsug


-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.


Crema:


-intr-un ibric se incalzeste frisca lichida impreuna cu untul si esenta de rom (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita se ameste ca pana se topeste complet.


-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma


Sirop:


-este zaharul ars adaugam 1 cana de apa fiarta (atentie la bulbuci).se lasa sa se raceasca.


Asamblare:




-taiem blatul in doua pe orizontala


-insiropam primul blat,adaugam 1/2 din cantitatea de crema,acoperim cu cel de-al doi-lea blat, insiropam cu restul de sirop caramel


-imbracam in restul de crema ,decoram dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

botcrina 1

27.01.2012, 11:37

arata super tortul

Andreea Caroline 1

27.01.2012, 17:41

la multi ani...

ionela2682 1

29.01.2012, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea