Tort cu ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 23 Ian 2013 | 2252 vizualizari

 

V-am adus o felie de tort ciocolatos. Sper sa va placa macar pe jumatate cat ne-a placut noua! :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 135 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 60 g zahar brut pudra
  • 60 g unt nesarat (82% grasime)
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 20 g cacao pudra
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida indulcita (eu am folosit Meggle)
  • 220 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de visine amestecat cu 200 ml apa plata
  • Decor
  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri.

4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si batem pana cand acesta se dizolva complet, iar albusurile capata culoare sidefie.

5. Separat batem untul cu zaharul brun, adaugam in compozitie treptat cate un galbenus si batem pana capata consistenta.

6. Adaugam ciocolata topita in galbenusuri si mixam bine. Tot aici incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

7. Incorporam albusurile putin cate putin la inceput in compozitie cu ajutorul unei spatule, dupa ce compozitia a devenit mai maleabila, putem pune toata compozitia de albusuri batute.

8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm si introducem in cuptor pentru 45-50 min. Faceti testul scobitorii pentru a verifica daca e copt (introduceti o scobitoare in mijloc, iar daca iese curata, atunci blatul e copt, daca nu il mai lasati in cuptor).


Crema


1. Batem frisca spuma, pana creste considerabil in volum.


2. Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Luam vasul deoparte si lasam 3-4 minute sa se mai racoreasca.


3. Incorporam 3 linguri cu frisca batuta in ciocolata topita. Daca vi se pare ca e prea tare, puneti-o pe baie de aburi din nou si amestecati cu tot cu frisca in ea. Incorporati cam 1/2 din cantitatea de frisca batuta in compozitie, adaugand tot cate 3 lg si amestecand usor cu o lingura.


4. Dam deoparte 6 lg cu varf de frisca batuta (pentru pus deasupra tortului), iar in restul incorporam frisca cu ciocolata si amestecam usor cu o spatula.


Asamblare


1. Taiem blatul in 3 felii egale.

2. Insiropam primul blat, lasam 2-3 minute, apoi punem o cantitate suficienta de crema si o intindem. La fel procedam cu fiecare felie de blat pe care o punem.

3. In final, acoperim tortul cu un strat de crema. Punem crema intr-un posh si ornam, deasupra pudram cu cacao.


 

TIPS-URI

1

Ouale si untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

_Alina_ 1

24.01.2013, 08:24

Zamfira, chiar are gust bun.

_Alina_ 1

24.01.2013, 08:24

Mihaela

_Alina_ 1

24.01.2013, 08:25

Multuemsc Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura