Tort cu ciocolata si crema

de Doralinda in Torturi, 5 Mar 2013 | 2398 vizualizari

 

E un tort care a avut mare succes! Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 linguri faina cu praf de copt incorporat
  • 4 linguri cacao ( eu am folosit 70%)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • Ptr crema:
  • 250 gr crema de patiserie (http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html)
  • 125 gr frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • Ptr crema de ciocolata:
  • 115 gr ciocolata desert ptr topit
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura coniac
  • 85 gr unt nesarat taiat in cuburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema:

Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul cate unul, micsoram viteza la mixer si adaugam restul de ingrediente avand grija sa nu se "desumfle" compozitia. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 cm, care in prealabil am pus foaie de copt, si punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand e gata, scoatem blatul pe o tava si il lasam sa se raceasca.


Intre timp preparam crema si o lasam sa se raceasca si ea (crema o gasiti http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html) Batem smantana cu zaharul si vanilia pana devine o compozitie groasa, punem deoparte putina ptr decor si restul il amestecam cu crema de patiserie. Asezam din compozitie peste blatul de tort si lasam la frigider cca 2 ore pana devine rigid.


Ptr prepararea cremei de ciocolata: topim ciocolata in bainmarie, adaugam zaharul, laptele si coniacul impreuna si amesetcam pana devine omogen. Apoi punem si untul, pe rand cubuletele, si amestecam pana se topeste untul si crema e uniforma. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam peste tort pana se acopera complet.


Decoram cu frisca (sau dupa preferinta) si punem la frigider. E de preferat de servit in ziua in care a fost preparat.

 

TIPS-URI

1

Stiti cum sa verificati temperatura corecta la o ciocolata topita?! Temperatura trebuie sa fie undeva in jur de 30-31C si daca nu avem termometru, putem verifica punand putina ciocolata pe buze, exact! de ce?! ptr ca buzele sunt sensibile si acesta e si un mod de a verifica daca copilul nostru are temperatura! (cel putin eu asa fac):) acest truc l-am invatat de la un chef la tv in grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Doralinda 1

06.03.2013, 13:51

Alinutza, multumesc frumos!

diana_k 1

06.03.2013, 17:29

Doralinda 1

06.03.2013, 20:16

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata