Tort cu ciocolata si mascarpone II

de nadina73 in Torturi, 21 Noi 2010 | 3860 vizualizari

 

Iarasi tort?..da ,am zis e luna cadourilor...am promisiunea de la Tatiana ca o sa primesc si poza cu sectiune taiata,deci va poftesc la masa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 40 ml apa rece
  • 40 ml ulei

Crema:

  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1ciocolata neagra 150 g
  • 500 frisca
  • 3 linguri zahar

Decor:

  • 200 frisca
  • putina crema
  • bombonele ciocolata

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mascarpone II:

Se pregateste blatul:


Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt.


Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune compozitia de blat.


Se coace 30 minute la 16o grade


Crema:


Se rupe bucatele ciocolata se pune la foc cu 100 ml frisca lichida pana se topeste dupa care se lasa la racit.


Mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu 350 frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar se amesteca bine, dupa care se pune ciocolata racita si se mai mixeaza 3 minute .


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul ,se pune apa si se lasa sa se topeasca bine tot zaharul,dupa ce s-a racit se pune esenta


Se insiropeaza bine blatul taiat in doua cu acest sirop.


Asamblare:


Se taie blatul in doua, se insiropeaza bine dupa care se pune crema trei sferturi din ea,un sfert ramane pentru ornat.


Se pune al doile blat se insiropeaza


Se imbraca cu crema si se decoreaza cu frisca ,bombonele................

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

22.11.2010, 15:03

este la superlativ tortul chiar de este tarziu urez si eu un la multi ani tatianei celei care a sarbatorit si a primit tortul

maria_claudia 1

22.11.2010, 17:46

superb

lilik 1

24.11.2010, 10:24

f frumos nadi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar