Tort cu ciocolata si mascarpone II

de nadina73 in Torturi, 21 Noi 2010 | 3728 vizualizari

 

Iarasi tort?..da ,am zis e luna cadourilor...am promisiunea de la Tatiana ca o sa primesc si poza cu sectiune taiata,deci va poftesc la masa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 40 ml apa rece
  • 40 ml ulei

Crema:

  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1ciocolata neagra 150 g
  • 500 frisca
  • 3 linguri zahar

Decor:

  • 200 frisca
  • putina crema
  • bombonele ciocolata

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mascarpone II:

Se pregateste blatul:


Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt.


Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune compozitia de blat.


Se coace 30 minute la 16o grade


Crema:


Se rupe bucatele ciocolata se pune la foc cu 100 ml frisca lichida pana se topeste dupa care se lasa la racit.


Mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu 350 frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar se amesteca bine, dupa care se pune ciocolata racita si se mai mixeaza 3 minute .


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul ,se pune apa si se lasa sa se topeasca bine tot zaharul,dupa ce s-a racit se pune esenta


Se insiropeaza bine blatul taiat in doua cu acest sirop.


Asamblare:


Se taie blatul in doua, se insiropeaza bine dupa care se pune crema trei sferturi din ea,un sfert ramane pentru ornat.


Se pune al doile blat se insiropeaza


Se imbraca cu crema si se decoreaza cu frisca ,bombonele................

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

22.11.2010, 15:03

este la superlativ tortul chiar de este tarziu urez si eu un la multi ani tatianei celei care a sarbatorit si a primit tortul

maria_claudia 1

22.11.2010, 17:46

superb

lilik 1

24.11.2010, 10:24

f frumos nadi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme