Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2

de T I M E A in Torturi, 31 Dec 2014 | 1922 vizualizari

 

Un tort minunat intr-o combinatie perfecta de ciocolata si portocala.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu)
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa
  • Pentru trandafiri
  • 1 lingura din crema de ciocolata + aprox 100 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • coaja de portocala
  • ornamente/stelute colorate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2:

Blat


Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (18-20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 40 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Ultimele 5 minute eu las cuptorul deschis si doar apoi scot tava din cuptor


Blatul il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet.


Cel mai bine se lucreaza cu un blat daca il facem seara si doua zi ne ocupam de taiat, asamblat.


Crema


Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp 1-2 ore. (verificam daca s-a intarit)


Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.


Separat mixam 200 ml frisca indulcita apoi adaugam cate putin din compozitia ciocolatoasa mixand pe treapta mica a mixerului


Asamblare


Taiem blatul in trei parti egale. Ca sa avem un tort drept punem foaia de sus la mijloc si cea de la mijloc deasupra.


Asezam prima foaie pe farfurie si o insiropam cu siropul de portocale obtinut prin amestecarea celor trei ingrediente mentionate mai sus.


Ungem foaie de blat cu o treime din crema apoi urmeaza urmatoarea foaie de blat, la fel sirop si crema si deaupra ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pentru ca, cu restul imbracam si de jur imprejur tortul. O lingura de crema pastram pentru trandafirasi


Mixam inca aprox 100 ml frisca si adaugam in ea o lingura din crema. Ornam tortul deasupra cu trandafirasi apoi presaram coaja de portocala deasupra si pe margini.


La final asezam ornamentele colorate.


Dam tortul la frigider minim 2-3 ore inainte de servire. Cu cat sta mai multe ore la frigider este mai bun si inchegat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

01.01.2015, 22:11

Wow!

mihaelar63 1

06.01.2015, 23:51

La multi ani !!! Cat de frumos este

T I M E A 1

07.01.2015, 11:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni