Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~

de La Ancuta in Torturi, 29 Dec 2010 | 5535 vizualizari

 

Si am ajuns la reteta cu numarul 100!!!
Este un tort inspirat tot de la Miha (sper ca v-ati obisnuit intre timp:)) si face parte din categoria "torturi cadou". Nu am fotografie cu sectiune, dar dupa gustul de la "lins" castroane va asigur ca a fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~:

Blatul de cacao:


Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema.


Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie si se copt si dam la cuptor 25-30 de minute, la foc mediu.


Dupa ce s-a copt, scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua.


Blatul de nuca:


Procedam la fel ca la blatul de cacao, iar la sfarsit adaugam nuca macinata si amestecam usor.


Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe mergini. Blatul va fi unul subtire.


Se scoate pe gratar, dupa coacere, si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba.


Se de deoparte, se omogenizeaza si se da la rece pana se intareste.


Dupa ce s-a intarit se adauga esenta de rom si se mixeaza pana devine o crema pufoasa.


Glazura:


Se pun toate ingredientele pe foc mic si amestecam pana se topeste ciocolata. dam deoparte si lasam sa se raceasca putin, pana capata consistenta unei smantani mai groase.


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand ca sa se topeasca tot caramelul. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.


Asamblarea:



Se pune pe un platou un blat cu cacao, se insiropeaza putin si se acopera cu jumatate din crema. Punem blatul de nuca, putin insiropat si cealalta jumatate de crema (am pastrat o lingura de crema pentru ornat). Acoperim tortul cu al doilea blat de cacao insiropat si dam la rece.


Pe tortul rece se intinde glazura, incepand din mijloc. Intindem glazura si pe marginile tortului.


Eu am ornat marginea tortului cu nuca macinata si am dat la rece sa se intareasca. Apoi am ornat cu frisca si o lingura de crema amestecata cu frisca batuta.


Originalul il gasiti aici

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

aziz 1

30.12.2010, 15:29

yammm yammm

La Ancuta 1

30.12.2010, 15:55

Mona pe unde ai fost pana acum?

andreea123 1

05.02.2011, 21:33

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort polar cu banane