Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Apr 2012 | 3058 vizualizari

 

Acest tort este cel mai simplu tort pe care l-am facut vreodata.
L-am facut pentru ziua surorii mele.
Sursa: Gaby
Gaby l-a facut cu visine, eu am prefereat dulceata de cirese si nu-mi pare rau, a iesit ceva in genul unui jeleu, dar sunt convinsa ca este delicios si cu visine .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un borcan dulceata de cirese negre
  • pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • pentru ornare ( optional )
  • capsuni
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata:

Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata.


Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte.


Se adauga galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina cernuta, se omogenizeaza bine compozitia.


Se toarna compozitia rezultata peste stratul de cirese si se coace la cuptorul preincalzit cca 30- 35 de minute la foc mic.


Se face testul cu scobitoarea.


Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca, insa nu trebuie sa se raceasca.


Se pune un platou deasupra formei si printr-o miscare ferma se rastoarna.


Se lasa sa se raceasca bine.


Se pregeteste glazura:


Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste cirese.


Se orneaza optional cu fulgi de migdale si caspsuni sau cu cirese.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

angyb 1

26.04.2012, 17:27

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:17

ce bine arata

Dana Cristea - pusikmea 1

27.04.2012, 13:04

Va multumesc din suflet tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort de casa cu ciocolata