Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Apr 2012 | 6205 vizualizari

 

Acest tort este cel mai simplu tort pe care l-am facut vreodata.
L-am facut pentru ziua surorii mele.
Sursa: Gaby
Gaby l-a facut cu visine, eu am prefereat dulceata de cirese si nu-mi pare rau, a iesit ceva in genul unui jeleu, dar sunt convinsa ca este delicios si cu visine .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un borcan dulceata de cirese negre
  • pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • pentru ornare ( optional )
  • capsuni
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata:

Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata.

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte.

Se adauga galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina cernuta, se omogenizeaza bine compozitia.

Se toarna compozitia rezultata peste stratul de cirese si se coace la cuptorul preincalzit cca 30- 35 de minute la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca, insa nu trebuie sa se raceasca.

Se pune un platou deasupra formei si printr-o miscare ferma se rastoarna.

Se lasa sa se raceasca bine.

Se pregeteste glazura:

Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste cirese.

Se orneaza optional cu fulgi de migdale si caspsuni sau cu cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ''Mada''