Tort cu cirese si nuci

de - TABITA - in Torturi, 18 Mar 2016 | 1472 vizualizari

 

Un tort foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 6 oua
  • 120 g nuca macinata
  • cirese din compot (260 g)

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra (85%cacao)- puteti folosi si alta ciocolata daca nu va place ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si nuci:

Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.


Am separat albusurile de galbenusuri.


Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.


Am frecat untul cu galbenusurile si le-am adaugat peste albusuri.


Am amestecat faina cu praful de copt si am inclus-o treptat in compozitie.


Am adaugat si nuca macinata si am amestecat usor.


Am tapat o forma de tort cu unt si faina si am turnat compozitia.


Apoi am asezat ciresele peste blat.


Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o culoare rumena. Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca e gata.


Dupa ce blatul s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca.


Apoi am pregatit glazura.


Am pus intr-un bol toate ingredientele pentru glazura si le-am lasat cateva minute in cuptorul cu microunde, doar cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am amestecat usor si am turnat glazura calda peste blat.


Am lasat la rece tortul cateva ore pana la servire.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:48

- TABITA - 1

21.03.2016, 22:31

Rahela

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 07:40

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si lapte batut