Tort cu cirese si nuci

de - TABITA - in Torturi, 18 Mar 2016 | 1582 vizualizari

 

Un tort foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 6 oua
  • 120 g nuca macinata
  • cirese din compot (260 g)

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra (85%cacao)- puteti folosi si alta ciocolata daca nu va place ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si nuci:

Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.


Am separat albusurile de galbenusuri.


Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.


Am frecat untul cu galbenusurile si le-am adaugat peste albusuri.


Am amestecat faina cu praful de copt si am inclus-o treptat in compozitie.


Am adaugat si nuca macinata si am amestecat usor.


Am tapat o forma de tort cu unt si faina si am turnat compozitia.


Apoi am asezat ciresele peste blat.


Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o culoare rumena. Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca e gata.


Dupa ce blatul s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca.


Apoi am pregatit glazura.


Am pus intr-un bol toate ingredientele pentru glazura si le-am lasat cateva minute in cuptorul cu microunde, doar cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am amestecat usor si am turnat glazura calda peste blat.


Am lasat la rece tortul cateva ore pana la servire.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:48

- TABITA - 1

21.03.2016, 22:31

Rahela

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 07:40

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA