Tort cu citrice

de Mihaela11_jo in Torturi, 19 Noi 2012 | 2542 vizualizari

 

Este o reteta dintr-un supliment de Craciun al revistei “Numai pentru tine” din 1998 cu modificarile care le-am socotit necesare.
Este un tort foarte aromat si decorativ.
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 75 g migdale macinate
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala

Pentru crema

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de lamaie( cca 3 lamai mari)
  • 160 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 80 g amidon
  • 60 g unt

Pentru decor

  • 2 portocale
  • 4 clementine
  • 6-8 kumquat
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 25g fistic macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu citrice:



Blatul


Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.


Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Se mixeaza cu untul si se adauga laptele.


Se unge o forma de tort demontabila cu diametrul de 26 cm cu ulei si se presara cu faina.


Se toarna aluatul pentru blat.


Se da la cuptorul incalzit dinainte la 160 de grade si se coace 30 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).


Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.


Crema


Se pune laptele( minus 3-4 linguri) cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie , 160 g zahar si 60 g unt la fiert la foc mic.


Cand clocoteste se adauga amidonul dizolvat in lapte si se amesteca bine pana crema s-a ingrosat.


Se lasa sa se raceasca putin si se adauga galbenusurile batute bine.


Cand crema s-a racit complet se intinde peste blat si se lasa la frigider 3 ore.


Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe platoul de servire.


Se cojesc portocalele si clementinele si se taie in felii subtiri care se aseaza peste crema.


Se decoreaza cu kumquat.


Se bate frisca cu zaharul si intaritorul de frisca si se imbraca tortul pe partile laterale.


Se presara cu fistic partea laterala a tortului.


Se pune frisca ramasa intr-un cornet si se decoreaza tortul dupa gust si imaginatie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

_Alina_ 1

20.11.2012, 07:54

E minunat si imbietor!

Doralinda 1

20.11.2012, 16:35

Foarte frumos!

alba_zori 1

20.11.2012, 18:31

minunat tort,de cofetarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu citrice