Tort cu clementine si crema de cocos

de _Alina_ in Torturi, 19 Noi 2012 | 5116 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 si 3/4 cana faina
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 lgt cognac
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 10 g praf de copt

Crema cacao

  • 4 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao neagra
  • 20 g unt
  • sucul de la 1/2 portocala

Crema cocos

  • 900 ml lapte
  • 1 ou
  • 6 lg cu varf amidon din porumb
  • coaja de la 2 portocale
  • 3 lg zahar
  • 100 g fulgi de cocos (fini)
  • 10 g unt (optional)

Decor

  • 200 ml frisca vegetala
  • clementine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clementine si crema de cocos:

Blat


1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul.


2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului.


3. Cernem 1 cana de faina in galbenusuri si incorporam cu mixerul.


4. Incorporam albusurile in compozitia cu galbenusurile (prima data punem doar 3 lg de albusuri spuma iar apoi punem restul ;) cu ajutorul uneui spatule.


5. Cernem restul de faina amestecata cu praful de copt in compozitie si incorporam gentil cu ajutorul spatulei.


6. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand trece testul scobitorii.


Crema de cacao


1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia se ingroasa. Aveti grija sa bateti continuu.


2. Cand s-a ingrosat luati vasul deoparte, puneti cacaoa si zeama de portocala si amestecati energic.


Crema de cocos


1. Luam 100 ml lapte si il amestecam cu amidonul, iar restul il punem la fiert.


2. Cand laptele da in fiert, adaugam zaharul, oul batut si amesecam bine.


3. Dupa 5 minute punem amidonul dizolvat si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.


4. Luam vasul de pe foc, adaugam untul, coaja de portocala si fulgii de cocos. Incorporam totul cu ajutorul unei linguri.


Asamblare

1. Dupa ce s-a racit complet, taiem blatul in 3. Tapetam o tava detasabila cu hartie de copt si punem o felie de blat, peste care turnam crema de cocos calduta. Punem a 2-a felie de blat, o ungem cu crema de cacao, iar peste aceasta punem ultima felie. Lasam cateva ore in frigider.

2. Scoatem tortul si il rastunam pe platou, il ornam cu frisca batuta si felii de clementina.



 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea mare cantitatea de amidon, puteti pune mai putin. Eu am folosit amidon de la o firma naturista si n-am fost multumita de el, mi-a dat de furca... Nu se mai inchega...:(

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clementine si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Cris2711 1

19.11.2012, 20:30

ANNA_46 1

19.11.2012, 21:15

Cate arome si gusturi , super tort

_Alina_ 1

20.11.2012, 08:06

Va multumesc! &

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras