Tort cu crema de branza - Dukan

de Criss in Torturi, 21 Feb 2014 | 10905 vizualizari

 

Nu, n-am sa va mint spunandu-va ca e cel mai bun cheesecake fara coacere ever. :) Dar pentru un desert care nu are faina, nu are zahar, nu are frisca sau unt, e....acceptabil si are un aspect dragut. Va spuneam intr-o alta postare ca ne plac mult de tot cheesecake-urile indeosebi cele fara coacere, dar cheesecake-urile adevarate, nu ca acesta facut cu tarate in loc de faina, indulcitor in loc de zahar, branza slaba in loc de crema de branza, iaurt degresat in loc de frisca. :) Si lista ar putea contiuna, dar hai mai bine sa nu ne stricam dispozitia si sa trecem la reteta de azi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • -2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
  • -1 iaurt activia 0,1 %
  • -1 capacel indulcitor lichid (echivalentul a 100 g zahar)
  • -coaja de lamaie (optional)
  • -1 praf de copt
  • Umplutura:
  • -500 g branza de vaci degresata
  • -2 iaurturi Activia 0.1% cu ananas (tolerat in croaziera)
  • -1 plic gelatina
  • -50 ml lapte degresat 0.1%
  • -1,5 capacel indulcitor lichid (sau dupa gust)
  • -esenta de lamaie
  • -1 lingura afine congelate (tolerate)
  • Crema roz:
  • -1 plic praf de budinca de capsuni
  • - 1/2 capacel indulcitor lichid
  • -300 ml lapte 0.1%
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza - Dukan:

Am citit pe un forum dar si pe siteul despre dieta Dukan ca fructele de padure sunt tolerate, sau chiar si capsunile insa daca observam ca incetineste slabirea, e bine sa renuntam la ele. Acum, intre noi fie vorba, nu vad cum ar incetini procesul de slabire o lingura de afine...


Pentru blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul, galbenusurile si iaurtul activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o forma de tort (diametru 25 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ 25-30 minute.


Pentru crema, mai intai hidratam gelatina in lapte, apoi punem intr-un bol branza de vaca cu iaurtul si indulcitorul, amestecam bine, adaugam esenta de lamaie, o lingura de afine (eu le-am pus asa congelate, nu le-am mai lasat sa se decongeleze). Topim gelatina avand grija sa nu se incalzeasca prea tare si turnam peste crema de branza.


Amestecam bine si turnam toata crema peste blatul pe care in prealabil l-am pus pe un platou si am asezat si inelul detasabil al formei de tort. Punem tortul in frigider pentru trei ore, dupa care scoatem inelul si ornam cu crema roz, care e de fapt o budinca mai tare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

25.05.2014, 12:22

ce tort frumos!

Ancutsa 1

06.06.2018, 15:58

Un desert sanatos si foarte frumos!

Criss 1

11.06.2018, 09:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Dukan