Tort cu crema de branza si afine

de diana_k in Torturi, 26 Noi 2011 | 14232 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 5 linguri faina

PENTRU CREMA:

  • 300g branza dulce,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 300ml frisca,
  • 10g gelatina,
  • 150g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • suc de la o jumatate de portocala

PENTRU JELEUL DE AFINE: 

  • 500g afine proaspete sau congelate,
  • 10g gelatina,
  • 200g zahar,
  • oprim vreo 3 linguri de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si afine:

blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa.

adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda.


crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine, branza dulce daca este de casa o trecem prin sita deasa pentru a scapa de cocoloase, apoi o amestecam cu iaurtul, frisca, sucul de portocale.

topim gelatina si o lasam sa se raceasca pana incepe sa se lege, atunci o amestecam cu o lingura, doua din compozitia de branza, apoi o turnam peste toata crema si amestecam bine.


jeleu:


gelatina se pune la inmuiat cu putina apa rece pentru 10 minute apoi o topim pe foc, fara a o lasa sa fiarba


afinele le amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc, lasam sa fiarba cam 5 minute pana fructele se inmoaie usor, adaugam gelatina calda


asamblare:

in tava cu inel asezam blatul racit, il insiropam usor,il ungem intr-un strat subtire cu jeleul de afine, punem jumatate din crema, asazam cateva fructe apoi restul de crema, dam la rece pana crema s-a intarit bine. turnam si restul de jeleul, dar atentie nu tot odata! in 2-3 transe la intervale de 5 minute intre ele pentru a se intari putin stratul precedent

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diana_k 1

27.11.2011, 21:23

deliciousflavours abia astept sa vad si reteta ta.

Teo 1

27.11.2011, 21:45

cat se poate de reusit! cum sa nu zici: gata il incerc''!

Alina26 1

25.02.2014, 01:02

arata fenomenal!!!! e bestial!!!bravooo!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone