Tort cu crema de cacao si fructe

de mamaieelena in Torturi, 18 Aug 2013 | 2349 vizualizari

 

Si uite mai fac si eu cate o ispita

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml. ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 fiola cu rom
  • 3 linguri cu nuca pisata marunt
  • crema:
  • 3 linguri cu amidon alimentar
  • 4 linguri cu cacao
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola cu esenta rom
  • 2 linguri cu lichior de cacao
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • Topping:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g coacaze rosii
  • piersica si para pentru decor
  • sirop de capsuni pentru insiropat blatul (facut in casa de la o prietena)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si fructe:

Se pregateste mai intai blatul pentru a avea timp de racire. Se bat cu mixerul albusurile foarte bine cu putina sare, se adauga zaharul si se amesteca continuu. Se adauga galbenusurile, uleiul, cu cealalta mana tin strecuratoarea in care am pus cacaoa si o cern deasupra bolului in care bat ouale, adaug si faina si la fel o cern deasupra bolului. La cacao si faina am folosit lingura de lemn pentru a amesteca. Se poate adauga acum si nuca, tot acum se pun si mirodeniile. Se tapeteaza cu folie pentru cuptor o forma si se rastoarna compozitia, se da la cuptor la 190 de grade pentru 40 de minute.


Acum se pregateste crema astfel: se pun in cratita de inox galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, se adauga si cacaoa impreuna cu amidonul care au fost desfacute inainte cu laptele rece astfel incat acum se pot incorpora mai usor in compozitia de oua. Se adauga lichiorul cu mirodeniile. Acum se pun pe foc domol si se amesteca pana se ingroasa bine. Se adauga si untul si se raceste in chiuveta, in apa rece.


Albusurile se bat cu un pic de sare pana se intaresc. Avem pe foc o cratita cu apa in care vom pune la bain-marin albusurile dar inainte de acest lucru se pune intr-o cratita apa si zahar pentru sirop, iar acest sirop il vom pune in fir subtire fierbinte peste albusuri.


Separat se desfac bobitele de coacaze si se adauga in albusuri. Se taie blatul in doua si la mijloc se pune creme rece si deasupra se pune crema din albusuri si se decoreaza cu fructe


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In compozitia tortului zaharul alb l-am inlocuit cu zahar de fructe care nu indulceste prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

merisor 1

19.08.2013, 09:17

Super!

FlaviaD 1

19.08.2013, 14:16

Cat de bine arata

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doboș