Tort cu crema de ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 17 Mai 2011 | 3177 vizualizari

 

Un tort simplu dar bun, pentru unul dintre cei mai scumpi copii din lume. La multi ani, Monica! Sa fii sanatoasa, puiul meu poznas si drag, minune carliontata, dar divin si binecuvantare. Sa ne traiesti!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 18 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare
Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr branza de vaci, dulce(voi puteti pune mascarpone sau ricota, ca sunteti mai avuti:))))) )
  • 350 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata
  • 6 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blat. Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei.


Amestecam usor adaugand apoi faina cernuta si cacaua.


Omogenizam si turnam intr-o tava cu diametrul de 24 cm , tapetata cu ulei si faina. Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.


Crema:


Pasam bine cu blenderul branza dulce amestecata cu 100 gr zahar pudra si o lingura plina cu smantana, pana devine fina, fina.


Smantana o mixam cu 250 gr zahar pudra pana devine tzeapana, ferma.


Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu uleiul.


Cand este rece o amestecam cu branza , apoi adaugam frisca si omogenizam.



Taiem blatul in 3.


Impartim crema in doua.


Cu jumatate din crema ungem foile, primele doua si le suprapunem, iar cu restul imbracam tortul.


Ornam dupa imaginatie (a mea a jucat feste :)))))) ).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

22.05.2011, 22:47

Ella
Mena,recunsc,tortul a fost de nota 8,nu de 10. nu mereu am starea si inspiratia pe care mi le-as dori.
Multumim din suflet pentru urari

gaby_duceag 1

22.05.2011, 22:48

Cris.si noi

nadina73 1

24.05.2011, 21:18

La multi ani!Mona scumpa si draga ,te tzuc dulce de mii si mii de ori.Imi cer scuze abia acum am vazut oricum mai bine mai tarziu ,decat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si Skittles