Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2014 | 4697 vizualizari

 

Nu putea sa treaca anul fara un tortulet mic,mai ales ca azi 31 dec implinim 21 de ani de cand am dat cu subsemnatul la starea civila.Musai trebuia sa sarbatorim cu un tortulet.N-a fost in plan ,asa ca e genul de tort ''hai sa vad din ce pot face un tort''.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 300 g crema ciocolata Chocremo
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 13 piscoturi si ness pentru inmuiat piscoturile
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce 40 % grasime
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisser
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de tort de 18 cm ,cu hartie de copt,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit.Este copt cand trece testul scobitorii.Se scoate din forma si se lasa la racit.

Siropul : Se pune la fiert apa si zaharul,dupa ce a inceput sa fiarba se trage d epe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit.

Crema : Crema de ciocolata impreuna cu mascarponele se mixeaza bine.

Frisca : Samantana dulce amestecata cu frisca lichida se mixeaza pana obtinem o frisca ferma

Asamblare :

Se taie blatul in 2 obtinand 3 blaturi mai subtiri.Se aseaza pe o farfurie primul blat,se insiropeaza,punem crema si nivelam.Peste crema asezam 6 piscoturi inmuiate in ness.Peste piscoturi asezam un strat de frisca.

Peste frisca asezam blatul doi si-l insiropam,apoi punem crema,nivelam.

Peste crema asezam 7 piscoturi insiropate cu ness ,peste piscoturi punem frisca si nivelam,peste frisca asezam blatul 3 insiropat.

Deasupra intindem restul de crema,pe margini punem frisca si turnam sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

BuniMaria 1

01.01.2015, 11:25

Tot pe tine te-ai scris deasupra ))))

Rocsi 1

01.01.2015, 20:38

La multi ani frumosi si pliini de iubire impreuna!

cristinutanicolita 1

02.01.2015, 19:11

La multi ani !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca