Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2014 | 2929 vizualizari

 

Nu putea sa treaca anul fara un tortulet mic,mai ales ca azi 31 dec implinim 21 de ani de cand am dat cu subsemnatul la starea civila.Musai trebuia sa sarbatorim cu un tortulet.N-a fost in plan ,asa ca e genul de tort ''hai sa vad din ce pot face un tort''.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 300 g crema ciocolata Chocremo
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 13 piscoturi si ness pentru inmuiat piscoturile
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce 40 % grasime
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisser
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de tort de 18 cm ,cu hartie de copt,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit.Este copt cand trece testul scobitorii.Se scoate din forma si se lasa la racit.


Siropul : Se pune la fiert apa si zaharul,dupa ce a inceput sa fiarba se trage d epe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit.


Crema : Crema de ciocolata impreuna cu mascarponele se mixeaza bine.


Frisca : Samantana dulce amestecata cu frisca lichida se mixeaza pana obtinem o frisca ferma


Asamblare :


Se taie blatul in 2 obtinand 3 blaturi mai subtiri.Se aseaza pe o farfurie primul blat,se insiropeaza,punem crema si nivelam.Peste crema asezam 6 piscoturi inmuiate in ness.Peste piscoturi asezam un strat de frisca.


Peste frisca asezam blatul doi si-l insiropam,apoi punem crema,nivelam.


Peste crema asezam 7 piscoturi insiropate cu ness ,peste piscoturi punem frisca si nivelam,peste frisca asezam blatul 3 insiropat.


Deasupra intindem restul de crema,pe margini punem frisca si turnam sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

BuniMaria 1

01.01.2015, 11:25

Tot pe tine te-ai scris deasupra ))))

Rocsi 1

01.01.2015, 20:38

La multi ani frumosi si pliini de iubire impreuna!

cristinutanicolita 1

02.01.2015, 19:11

La multi ani !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata