Tort cu crema de ciocolata si menta

de ela in Torturi, 23 Dec 2014 | 6447 vizualizari

 

in 17decembrie a fost ziua nepotului meu care a implinit 17ani....si cum lui ii place foarte mult ciocolata cu menta,m-am gandit la un tort cu ciocolata si menta....un ganache de ciocolata a fost ca ce trebuia...a iesit un tort dulcee...dulceee )))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf d copt
  • 1 lingura esenta de menta
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA 1:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • colorant verde (optional)
  • CREMA 2:
  • 160 gr ciocolata menta cu lamaie de la HEIDI sau ce gasiti
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de menta
  • CREMA 3:
  • 100 g ciocolata menaj neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta menta
  • zeama de compot pentru insiropat blatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si menta:

Cu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece.

Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam peste ciocolata rasa si esenta de menta si amestecam energic si repede pana se topeste ciocolata si crema se ingroasa.Dam la frigider cateva ore(chiar de pe o zi pe alta),apoi o scoatem si amstecam enrgic cu  lingura de lemn(nu cu mixerul).L crema 3 cu care ornam tortul,adaugam la sfarsit frisca batuta si amestecam usor.

Pentru blat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura,apoi galbenusurile,esenta ,faina amestecata cu cacao si praful de copt si cernuta.Tapetam o forma de tort de 28cm cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coace blatul.Lasam sa se racasca apoi taiem in 3.

Asamblam tortul:o foaie de blat insiropata cu compot,crema d ciocolata1,a doua foaie de blat insiropata,crema 2,blat insiropat si apoi ornam dupa gust cu crema3.

TIPS-URI

1

la una din cremele ganache am pus frisca lichida si nu smantana pentru frisca si s-a facut beton, a trebuit sa mai pun frisca batuta sa o subtiez,deci nu folositi frisca lichida ci smantana pentru frisca

2

crema ganache trebuie facuta cu cateva ore inainte si tinuta la rece

3

tortul poate fi facut si cu ciocolata fara menta

4

in crema2 am pus colorant alimentar dar nu este obligatoriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata