Tort cu crema de frisca si ciocolata

de noiinbucatarie in Dulciuri, 8 Mar 2016 | 409 vizualizari

 

Un tort bun, racoritor, delicios. reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-frisca-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: Estimare

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si ciocolata:

Incepem prin pregatirea blatului.

Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste.

Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si amestecam usor. Taptetam o tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Nu deschidem usa cuptorului decat dupa 15 minute sa testam cu scobitoaea prajitura.

Intre timp pregatim crema: mixam praful de frisca cu laptele. Gelatina o hidratam in 100 ml apa si o lasam 10 minute. O punem apoi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde (pentru 10 secunde la microunde) sa se topeasca. Amestecam gelatina sa nu mai existe particule netopite si adaugam 3 linguri de zahar si amestecam putin sa se topeasca. Adaugam amestecul de gelatina peste frisca si amestecam bine.

Blatul l-am taiat in 3 parti egale, am oprit cateva frimiturele rezultate de la feliere pentru ornat si am trecut la asamblarea lui: am pus prima parte pe un platou, am insiropat-o foarte putin cu compot de visine si am pus jumatate din crema de frisca, apoi am pus visine din compot dupa ce le-am scos samburii si le-am scurs bine. Am pus cel de-al doilea blat, l-am isiropat si am pus apoi restul de crema si apoi visine.

Ultimul blat l-am insiropat si am turnat deasupra lui crema de ciocolata topita pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte. Am topit si cuburile de ciocolata alba la  cuptorul cu microunde si am facut un grilaj in centrul tortului. Pe margini am pus frimiturile oprite si visine din compot.

Dam la frigider pentru cel putin 20-30 de minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de frisca si ciocolata-0
Tort cu crema de frisca si ciocolata-1
Tort cu crema de frisca si ciocolata-2
Tort cu crema de frisca si ciocolata-3
Tort cu crema de frisca si ciocolata-4
Tort cu crema de frisca si ciocolata-5
Tort cu crema de frisca si ciocolata-6

COMENTARII (6)

vasy16

vasy16 1

08.03.2016, 21:43

Foarte bun!

-Licurici-

-Licurici- 1

09.03.2016, 08:30

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

10.03.2016, 15:28

Multumesc frumos Bucataras!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!