Tort cu crema de gutui si clementine

de _Alina_ in Torturi, 14 Ian 2015 | 2039 vizualizari

 

Clementinele sunt fructele care abunda in acest sezon, iar eu m-am gandit sa profit din plin de ele. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua mari(L)
  • 160 g zahar
  • 130 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lg ulei
  • un praf sare
  • Crema gutui:
  • 300 g gem gutui
  • 400 g smantana lichida
  • 20 g zahar
  • 10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 50 ml apa rece
  • Crema clementine:
  • 125 ml suc proaspat de clementine
  • 80 g zahar
  • 300 g smantana lichida
  • 6 g gelatina granule
  • 30 ml apa rece
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida
  • 30 g zahar
  • 125 g mascarpone
  • 4-5 clementine
  • Pentru insiropat
  • 50 ml sirop de clementine amestecat cu
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de gutui si clementine:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.


4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.


5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


6. Toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.


7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l pe orizontala astfel incat sa rezulte 3 felii.


Crema de gutui:


ATENTIE! O pregatesti in momentul in care ai totul gata pentru asamblat.


1. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute, apoi o dizolvi pe bain-marie.


2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Adaugi gemul de gutui (gemul meu e mai grosier si l-am pasat cu un blender) si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporare.


Asamblare:


1. Tapetezi tava in care ai copt blatul cu folie alimentara. Pui prima felie de blat, o insiropezi, pui jumatate din crema de gutui, a doua felie de blat, insiropezi, restul de crema de gutui si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider pentru 4 ore minimum.


2. Dupa ce s-a intarit crema scoti tortul pe un platou, punand platoul pe tava si rasturnand tava cu grija, apoi prepari crema de clementine.


Crema de clementine:


1. Hidratezi gelatina in apa rece apoi o dizolvi pe baie de aburi.


2. Pregatesti o reductie din sucul de clementine si zahar, tinand pe foc mediu pana cand lichidul scade si se ingroasa, apoi il lasi sa se raceasca complet inainte de utilizare.


3. Mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata, apoi adaugi siropul de clementine si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporare.


4. Torni crema astfel obtinuta pe tort si nivelezi cu o spatula de metal fierbinte.


Nota: Trebuie sa te misti foarte repede, altfel risti sa se intareasca in timp ce o torni.


Pentru decor mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi mascarponele si mixezi pana cand acesta este total inglobat in frisca. Pui crema astfel obtinuta intr-un pos (eu am folosi un dui pentru dantela) si ornezi dupa preferinta.




Nota: Feliile de clementina au fost oparite 1 minut intr-un sirop format din 70 g zahar si 90 ml apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gutui si clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

18.01.2015, 10:41

Ce tort frumos!

mihaelar63 1

07.03.2015, 11:52

no coment ...

kytz 1

14.01.2017, 17:48

Frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars