Tort cu crema de iaurt

de deliciousflavours in Torturi, 6 Iun 2012 | 6564 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie...este un tort mai light si se pregateste si foarte usor. Puteti sa folositi orice iaurt de fructe, eu de regula fac cu iaurt de fructe de padure sau visine, deoarece astfel crema este mai acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa minerala
  • 200 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 500 ml frisca
  • 750 gr iaurt de fructe (Danone Cremosso)
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor albusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.


Pana blatul se raceste complet, pregatim crema. Mixam frisca (neaparat sa fie rece), iar cand incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mixam cateva minute. Punem deoparte mixerul si adaugam treptat iaurtul de fructe, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Cand blatul este racit, il taiem in doua parti egale (daca doriti puteti sa le insiropati cu putina zeama de compot), intindem crema uniform pastrand putina crema si pentru ornat. Asezam celalalt blat deasupra si ornam cu crema ramasa. Dam la frigider cel putin 30 minute sa se intareasca si raceasca crema.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

06.06.2012, 21:51

cred ca este ffff racoros

BuburuzaBubu 1

07.06.2012, 08:39

yuuumy

deliciousflavours 1

11.06.2012, 13:06

Va multumesc din suflet ptr aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure