Tort cu crema de lapte

de olteanu1979 in Torturi, 24 Iun 2009 | 3546 vizualizari

Tort cu crema de lapte

 

Tortul asta era programat pe sambata, dar neavand timp nu l-am mai facut. Mi-am cumparat smantana naturala pentru frisca si am zis sa o incerc cu reteta asta. Este un tort delicat si pufos, eu l-am facut cu piersici din compot dar puteti sa puneti ce fructe vreti :).

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri suc de portocale ( in loc de apa)
  • Crema :
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca batuta
  • 2 linguri zahar 10 g gelatina ( 1 plic)
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

Se incalzeste laptele cu zaharul iar separat se dizolva gelatina in putin lapte rece. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere,se stinge focul, se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta s-a dizolvat complet. Se lasa amestecul sa se raceasca si apoi se adauga in frisca batuta. (Ca sa va faceti o idee arata ca si o crema din amidon cu lapte). Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu sucul din compot, apoi se pune un strat de crema , caisele taiate bucatele , restul de crema, blatul si deasupra fructe si frisca. Va recomand sa dublati cantitatile la crema si pentru ornat, eu am avut doar 500 ml frisca si a trebuit sa fac mai putina crema iar deasupra abia mi-a ajuns pentru ornat. Sper sa-l incercati deoarece este delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Bucataras 1

24.06.2009, 13:39

Salut, era diferenta de cod, am rezolvat eu. Bine ai venit prinde bucatarasi! Asteptam poza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de portocale