Tort cu crema de lime si capsuni

de Rocsi in Torturi, 3 Mai 2016 | 1319 vizualizari

 

Nu as vrea sa spun prea multe cuvinte despre acest tort, decat ca a fost DIVIN! Racoritor, cu fructe proaspete si aromate, este exact ce mi-am dorit sa obtin. Mi se pare ca este atat de potrivit pentru sarbatoarea Pastelui, langa atatea mancaruri grele, cu o felie din acest tort nu poti decat sa te racoresti, mai ales daca il servesti direct de la frigider! Normal ca poate fi pregatit si pentru onomastice sau, pur si simplu, pentru cei dragi, pentru a-i rasfata!
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri amidon
    • 250 gr capsuni proaspete
    • coaja rasa de la un lime
    • 2 foi de gelatina
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    Pentru decor:
    • capsuni
    • frunzulite de menta
    • putina ciocolata topita
    • ornamente floare din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lime si capsuni:

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, impreuna cu coaja rasa de lime, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, turnam jumatate din compozitia de blat. Nivelam, introduceam foaia de blat in cuptor pentru 10 minute, la o temperatura potrivita. Coacem si a doua foaie, apoi le lasam sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita mai groasa amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam pana amidonul este complet dizolvat, apoi trasferam pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Frisca lichida si smantana, ambele reci, le mixam spuma, adaugand si zaharul pudra. Peste crema fiarta rece, punem 4 linguri pline cu frisca batuta, amestecam usor. Restul de frisca o punem la frigider. Capsunile le spalam bine, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute, in apa rece. Dupa acest timp le scurgem, le punem pe baie de aburi pana se topesc. Punem peste crema de mai sus gelatina topita, capsunile si amestecam bine cu o paleta. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam primul blat, punem crema si o nivelam. Punem al doilea blat, presam usor cu mainile si il dam la rece 3-4 ore. Dupa acest timp scoatem tortul, il asezam pe un platou. Il imbracam in frisca, pe centru punem capsuni intregi, iar pe margini frunzulite de menta si decoruri floricele din zahar. Pe marginea tortului punem cu lingurita, din loc in loc, putin ciocolata topita, lasand-o sa se scurga in jos. Mai punem putina ciocolata si pe capsuni. Dam tortul la rece 1-2 ore, apoi este numai bun de servit. Pofta buna! PS: Daca doriti si daca va place crema sa fie mai ferma, atunci puneti 1-2 foi de gelatina in plus. Eu consider ca a fost perfecta asa, cremoasa, se taia foarte bine cu cutitul fara a curge deloc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lime si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

07.05.2016, 20:38

Cand mai fac, te astept cu drag DeliciiM

mihaelar63 1

23.01.2017, 12:51

Ce minunat tort cat de ingenios l-ai decorat

Rocsi 1

23.01.2017, 17:51

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu fructe