Tort cu crema de mascarpone, jeleu de zmeura si crema de unt cu zmeura

de simona72 in Torturi, 14 Feb 2014 | 7656 vizualizari

 

Este tortul pt ziua mamei mele, un tort pe care l-am facut cu drag si in care am pus suflet. A fost delicios, pe placul sarbatoritei si ca de obicei mi se termina bateriile de la aparatul foto in momentul cel mai important...nu am poza cu sectiunea sa vedeti ce frumos a iesit in interior...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

pt sirop:

  • 2 lingurite zahar caramelizat
  • 100 ml apa

pt jeleu:

  • 300 gr zmeura
  • 2 linguri indulcitor (fructoza pulbere)
  • 200 ml suc din:1 mar, 1 portocala, 1 morcov, 1 sfecla rosie
  • 1 lingura gelatina

pt crema de mascarpone:

  • 400 ml smantana pt frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri indulcitor (fructoza pulbere)

pt crema de unt:

  • 150 gr unt cu 82% grasime
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar(gustin)
  • 3 linguri indulcitor (fructoza pulbere)
  • 1/4 din jeleul de zmeura

pt decor: fulgi de ciocolata

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone, jeleu de zmeura si crema de unt cu zmeura:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, vanilia si continuam mixarea pana albusurile se tin bine de palete. Adaugam pe rand galbenusurile, mixam la viteza mai mica, adaugam in fir subtire uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam usor cu ajutorul unui  tel in amestecul de albusuri. Punem compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt. dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 20-25 minute. Lasam sa se raceasca in cuptor, de preferinta pana a doua zi. 

Ptentru jeleu: zmeura congelata am avut eu,o punem intr-o craticioara, o lasam sa se dezgete, dar nu chiar de tot, o punem pe flacara mica si o lasam sa fiarba 10 minute pana zmeura s-a inmuiat. O trecem prin strecuratoare, sa scoatem samburii si sa ne ramana pulpa fina. Spalam fructele si legumele si le trecem prin storcatorul de fructe. Sucul rezultat il amestecam cu gelatina, si-l adaugam la piureul de zmeura caldut. Adaugam si indulcitorul si amestecam pana se dizolva gelatina si indulcitorul. O patrime din jeleu oprim pt crema de unt, iar restul il punem intr-un vas rotund, mai mic ca si forma de tort si o dam la frigider pt 1 ora.

Pentru crema de mascarpone: smantana pt frisca si indulcitorul le mixam pana frisca se tine de paletele mixerului. Adaugam trepat si mascarponele.

Pentru crema de unt: untul la temperatura camerei, se mixeaza spuma. 200 ml lapte se pune pe foc intr-o craticioara cu fund dublu. Cand da in clocot se adauga amidonul dizolvat in 100 ml lapte rece si indulcitorul. Se lasa pe foc pana se ingroasa si in tot acest timp se amesteca in continu sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca si se mai amesteca uneori in craticioara. Peste budinca de lapte se adauga treptat jeleul ramas. Budinca rezultata cu un gust intens de zmeura, se adauga cate o lingura in timp ce mixam untul. 

Pentru asamblare: se inlatura hartia de copt de pe blat, se taie in doua, se pune primul blat in forma cu inel. Se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se pune peste primul blat, jeleul de fructe cat mai in mijloc. Se pune crema de mascarpone si se da la frigider pt 1 ora. Se pune al doilea blat, intepam blatul cu o scobitoare din loc in loc si se insiropeaza. Se da la frigider pt 30 minute. Se inlatura inelul de la forma de tort, se "imbraca" tot torul cu crema de unt si se da frigider pt 30 minute. Din crema de unt am mai oprit pt a decora pe deasupra dupa indemanare si inspiratie. Decorati dupa bunul plac. pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt a scoate jeleu de fructe din vas, se scufunda vasul(sa nu ne intre apa inauntru) pt cateva secunde in apa fierbinte

2

crema de unt la frigider se va intarii, asa ca, de preferat este sa lucrati cu crema la temperatura camerei. daca o dati la frigider sau daca se taie crema se da pt cateva secunde la cuptorul cu microunde, cat sa se topeasca foarte putin unt, se amesteca crema si se repara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone, jeleu de zmeura si crema de unt cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cappucino