Tort cu cremă de ness

de madi_marin in Torturi, 6 Apr 2012 | 4044 vizualizari

 

E un tort făcut de mine pentru o comandă.

 

INGREDIENTE

  • 3 Blaturi:
  • 6 ouă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 12 linguri cu făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Cremă:
  • 3 cutii de brânză Făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 2 pliculeţe de ness
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • Sirop:
  • 180 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 pliculeţe de ness
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 30 g unt
  • Ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g smăntână grasă
  • 2 linguri de zahăr
  • ciocolată rasă
  • căpşuni
  • trandafiraşi de napolitană Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ness:

Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează uşor. Se împarte compoziţia în 3. Se coc pe rând blaturile în tava cu diametrul de 26 cm cu fundul detaşabil tapetat cu hârtie de copt. Se dau la răcit.


Pentru cremă se amestecă toate ingrediente cu mixerul până obţinem consistenţa dorită.


Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se fierbe până ce s-a topit caramelul, iar la sfârşit se adaugă esenţa de rom şi nessul dizolvat în foarte puţină apă fiartă. Se dă la răcit.


Glazura: Se pun într-un vas la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Se dă la răcit.


Asamblare: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, cealaltă jumătate de cremă, blat însiropat, glazură, ornamente (frişcă bătută şi amestecată cu smântâna şi zahărul, ciocolata rasă, căpşuni şi trandafiraşi de napolitană). Se dă la rece pentru cel puţin 2 ore.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

madi_marin 1

13.05.2012, 20:11

lia...iti multumesc pentru urari...

adriana65 1

13.05.2012, 21:27

La multi ani cu sanatate !

madi_marin 1

14.05.2012, 17:31

adriana....multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500