Tort cu crema de nuci

de Julie in Torturi, 20 Mai 2010 | 5759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLATUL DE LA BAZA:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • PENTRU BLATUL MIC DE DEASUPRA:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • 5 linguri faina
  • PENTRU CREMA:
  • foaia de blat faramitata
  • 2 cani cu nuci macinate
  • 2 esente de rom
  • un pachet cu unt
  • 4-5 linguri cu zahar farin
  • zeama de lamaie- dupa gust
  • Pentru  sirop:
  • o cana cu apa
  • 5-6  linguri cu zahar
  • zeama de lamaieSe fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.
  • PENTRU DECOR:
  • frisca,
  • ciocolata,
  • nuci    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci:

Pregatim mai intai blatul 1:

Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.


Pregatim si blatul 2:

Se face ca la primul blat.Se coace intr-o forma mai mica rotunda. Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.


Pregatim si crema:

Amestecam toate ingredientele foarte bine iar daca nu s-a legat cum trebuie mai adaugam zeama de compot.



Asamblam tortul:


Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.

Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema. Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

madi_marin 1

20.05.2010, 20:16

cred ca e super bun..... imi plac prajiturile cu nuca foarte mult....

ela 1

20.05.2010, 23:32

cata nuca am facut si eu un tort cu nuca,a fost un deliciu,chiar daca nu am avut timp sa il ornez frumos

Julie 1

21.05.2010, 10:05

Ne place nuca foarte mult! Vad ca si voua! E si buna rau , ce mai!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness