Tort cu crema de unt si jeleu de visine

de Geanina87 in Torturi, 11 Feb 2014 | 3795 vizualizari

 

M-am inspirat de pe http://www.haisagatim.ro/2013/06/tort-cu-jeleu-de-capsuni-si-crema-de-unt.html . E tortul facut special pentru sotul meu care astazi implineste 33 anisori! La multi ani ii doresc si o viata minunata alaturi de mine si de copiii nostri( din viitor :P)!
Daca va place combinatia de dulce-acrisor atunci cu siguranta va va incanta gustul acestui tort! Desi pare, sa stiti ca nu e complicat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua( eu am folosit 6,dar a iesit cam inalt)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de apa calda
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • Rulada:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita de ulei
  • 8 g praf de copt
  • 80 g faina
  • Jeleu:
  • 500 g visine congelate
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri de lapte
  • Crema de unt:
  • 200 g unt de 80% grasime
  • 500 ml lapte
  • 120 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 40 g amidon
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt si jeleu de visine:

Jeleu: Dam la robot visinele impreuna cu zaharul apoi le punem intr-o cratita la foc mic. Gelatina o amestecam cu 2 linguri de lapte si o lasam sa se umfle.Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam peste visine. Amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.Luam de pe foc, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet granulele.Lasam la racit.


Sirop: Punem apa si zaharul la fiert.Cand incepe sa clocoteasca, oprim focul,adaugam esenta si lasam sa se raceasca.


Blat:Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile si un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul adaugand si o lingura de apa calda, apoi se amesteca cu albusurile spuma. Faina si praful de copt se adauga in ploaie amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia se toarna intr-un inel pentru tort cu diametrul de 24 cm si dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul scobitorii.


Rulada: Se procedeaza ca la blat,doar ca in galbenusuri adaugam 2 linguri de apa si o lingurita de ulei.Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la aragaz,se toarna compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.Cand e gata, o desprindem de pe hartie si cu ajutorul unei alte hartii de copt rulam si o lasam asa pana cand se raceste complet.


Crema de unt: Amestecam amidonul cu 50 ml lapte.Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul.Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul si amestecam rapid cu un tel pana se ingroasa. Dam deoparte la racit,iar cand atinge temperatura camerei adaugam untul moale si esenta si mixam bine.


Asamblare: Blatul se taie in doua. Punem prima parte din blat in inelul de tort,o insiropam,si asezam frumos peste ea jumatate din crema de unt.Desfacem rulada,o ungem cu jeleul de visine si o taiem fasii de 3 cm.Rulam prima fasie pe care o punem in mijlocul tortului si o inconjuram cu celelalte fasii.Deasupra punem restul din crema de unt si acoperim cu cealalta jumatate din blat(insiropat). Ridicam inelul si ne ocupam de decor.Batem 400 ml frisca si acoperim tortul cu ea.Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.O lasam putin sa se racoreasca,dupa care o turnam peste tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Geanina87 1

14.02.2014, 19:45

deyutzky

Micutza Luana 1

16.02.2014, 13:44

cum arata

Geanina87 1

16.02.2014, 15:58

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de visine