Tort cu crema de zahar ars si crantz

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 7588 vizualizari

 

Acest tort l-am mancat cu foarte mult timp in urma , era preferatul meu ....( mama a pierdut reteta :(( deci nu am mai avut ocazia de a gusta asemenea bunaciune ;) ; si hoinarind pe site am vazut tortul facut de Criss , nici nu a trebuit sa ma uit la reteta pt ca din poza mi-am dat seama ca acesta este torul copilariei mele .:0) poop Criss
)

 

INGREDIENTE

  • crema de zahar ars
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 7 linguri de zahar
  • 15 linguri pentru caramelizat

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat

DECOR:

  • frisca
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz:

Crema de zahar ars:

Am caramelizat cele 15  linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta am turnat-o in forma si am bagata-o la cuptor pentru 35 minute.

BLAT:

Am separat galbunusurile si albusurile de la cele 5 oua , albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat in compozitie  am adaugat galbenusurile si faina , compozitia am turnat-o peste crema de zahar ars si am mai bagat  la cuptor pentru inca 30 minute

Dupa ce l-am scos din cuptor il las sa se odihneasca pana a doua zi :) cand il imbrac cu haine de sarbatoare frisca si crantz

DECOR:

Topesc zaharul intr-o cartita ,  iar in momentul in care prinde culoarea caramelului adaug nuca . Torn aceasta compozitie pe o hartie de copt si o las sa se raceasca , apoi o  maruntesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean